Gå til hoved-indhold
I alt 150 deltagere forventes at finde vej til Svendborg lørdag. Her billede fra sidste års generalforsamling. Foto: Troels LykkeKort Nyt
I alt 150 deltagere forventes at finde vej til Svendborg lørdag. Her billede fra sidste års generalforsamling. Foto: Troels Lykke

20 procent flere klubber møder op til DS’ generalforsamling

Rykkede seminarer lokker klubberne til Svendborg i morgen, hvor Dansk Sejlunion bl.a. fremlægger prioriteringerne for 2017. Samtidig udpeges formand og fem bestyrelsesmedlemmer.

Af Sara Sulkjær |

Sejlklubberne foretrækker et éndagsarrangement, hvorfor 50 klubber i morgen finder vej til Dansk Sejlunions generalforsamling i Svendborg. Det er 10 flere end i fjor: 

- Fredagens seminarer er i år rykket til lørdag formiddag, og det har sandsynligvis fået flere klubber til at komme, forklarer Mads Kolte-Olsen, generalsekretær i Dansk Sejlunion (DS), til minbad.dk. 

Skal tiltrække ekstern finansiering 

Det er en udvikling, som naturligvis vækker glæde i DS. Her ses den årlige generalforsamling som demokratiets festdag og er samtidig årets vigtigste møde, hvor unionen kigger tilbage og står til ansvar overfor dens medlemmer. 

Medlemmer, som derfor i morgen præsenteres for et tilbageblik fra bestyrelsen, mens også Dansk Sejlunions prioriteringer for 2017 vil være på programmet. Et år, hvor fokus i høj grad kommer til at ligge på den eksterne finansiering. 

- Vi skal gerne lykkes med at tiltrække ekstern finansiering, både igennem sponsorater og fonde. Det skal gå til sejlerlandsholdet, men så sandelig også de brede og mere sportslige aktiviteter i klubberne, understreger Mads Kolte-Olsen.

Læs mere om økonomien her

Det sikre valg 

Samtidig skal Dansk Sejlunions kommende formand ligeledes udpeges. Det er dog ikke et valg, der er omgærdet af den store spænding, da blot én enkelt kandidat, Line Markert fra Hellerup, har valgt at stille op til posten.

Hermed skal der reelt findes fem bestyrelsesmedlemmer, da Markert i øjeblikket besidder en post i bestyrelsen. Til valg er netop fem kandidater, hvorfor samtlige vælges ind på generalforsamlingen, som finder sted på Hotel Christiansminde i Svendborg i morgen, 18. marts. 

Deltager du ikke selv, vil Dansk Sejlunions Facebookside løbende blive opdateret med historier. Blandt andet med interview af vinderen af DS’ klubudviklingspris, som afsløres undervejs i løbet af generalforsamlingen. 

content-loader
content-loader
content-loader