Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der er atter vind igen i Volvo Ocean Race. Fotoet med Team Brunel og Bekking er fra lige efter start i Lissabon for 13 dage siden.

Burling og Bekking i front i Volvo Ocean Race

Bouwe Bekking og gulddrengen Peter Burling fra Team Brunel overrasker og fører nu med kurs mod Cape Town efter en sydligere kurs. Vestas er 4,6 sømil efter. Bådene valgte i går at sejle skjult.

Af Troels Lykke |

Det dyre hold Dongfeng, hvor budgettet for holdet anslås til at være over 110 mio. kroner for en kampagne er kommet bagud. De ligger faktisk 7. båd og er sidst.

Dongfeng er 67 sømil efter Brunel, der sejler for det halve budget og ikke har råd til at skifte så mange North-sejl ud, som fx Dongfeng, Mapfre og AkzoNobel, som 54-årige Bekking fortalte til minbaad.dk før start i Alicante i oktober.

Ikke råd til computer-test af sejl

- Vi har heller ikke haft computer-beregninger til sejltests af sejlene i forskellige vinkler, da vi ikke har haft penge til det, fortalte Bekking, der altså lige nu er i front og sejler 18,9 knob i lidt under 10 m/sek.

Vestas 11th Hour Racing er 4,6 sømil efter Bekking, der sejler sin 8. Volvo Ocean Race, som han aldrig tidligere har vundet.

Favoritten til samlet sejr, Mapfre, ligger mere sydligt placeret og kan altså hente mere lavtryk og mere fart før ankomst i Cape Town.

Der er 2.378 sømil til mål i Cape Town, så alt kan naturligvis ske.

Bådene i skjul i 6 timer - alle bommede mod vest

Se hvor bådene ligger lige nu - få her forklaringen i video fra lørdag om hvorfor Brunel nu pludselig er fremme.

Bådene valgte at sejle skjult i seks timer i stealth mode, og alle bommede mod vest uden de var klar over at modstanderne også gjorde det, medmindre de kunne se det med øjnene, for deres GPS-position var skjult for hinanden:

 

content-loader
content-loader
content-loader