Gå til hoved-indhold
Jena Mai Hansen og resten af Vestas-teamet har sejlet langs den brasilianske kyst. Foto: Rich Edwards / Volvo Ocean RaceKapsejlads
Jena Mai Hansen og resten af Vestas-teamet har sejlet langs den brasilianske kyst. Foto: Rich Edwards / Volvo Ocean Race

Jena føler sig hjemme på Atlanten

Mens Vestas-båden farer afsted med 20 knob, tænker Jena Mai Hansen tilbage på OL-succesen i 2016. En succes, der blev grundlagt i Brasilien, hvor VO65’erne netop har sejlet.

Af Sara Sulkjær |

28-årige Jena Mai Hansen føler sig hjemme på Atlanterhavet. Ombord på Vestas 11th Hour Racing har danskeren nemlig de sidste døgn sejlet langs Brasiliens kyst, der for lidt over et år siden dannede rammen om hende og Katja Salskov-Iversens flotte OL-bronzemedalje i 49erFX:  

- Jeg er glad for at være tilbage, det er som at være på hjemmebane. Det er varmt, ligesom sidste gang, forklarer Mai Hansen i en video fra Atlanten til minbaad.dk. 

Tredjepladsen er ikke nok

Denne gang er en tredjeplads dog langt fra nok til at stille Jena og den øvrige Vestas-besætning tilfreds. Akkurat som de øvrige VOR-teams satser det ambitiøse mandskab på at være de første over stregen i Cape Town. 

Det er ikke en uopnåelig drøm. Siden starten i Lissabon 5. november har Vestas-båden ligget blandt de forreste både, hvilket bestemt ikke har gjort Atlanterhavssejladsen mindre hård: 

- Vi knokler hårdt, det kan jeg love for. Forhåbentlig tager vi føringen den her gang, og ikke kun tredjepladsen, understreger Jena Mai Hansen. 

Vestas sidst i frontgruppen

Rettes et hurtigt blik mod stillingen, bliver det tydeligt, at der er god grund til fortsat at presse på ombord på Vestas-båden. 

Efter 15 dage på Atlanten har Mapfre lagt sig i spidsen, mens Brunel, Dongfeng og Vestas følger lige i kølvandet. 

Desværre for Jena Mai Hansen og de øvrige Vestas-fans ligger den dansk-amerikanske båd næstsidst blandt de forreste. Jena, skipper Enright og de øvrige gaster ombord har derfor god grund til fortsat at knokle på, hvis de vil være første V065'er i havn. 

content-loader
content-loader
content-loader