Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Bekking og Burling i stealth mode i 24 timer

Team Brunel lå nummer to i Volvo Ocean Race mandag morgen, hvor holdet valgte at gå i sort, så modstandere ikke ser deres gps-position.

Af Troels Lykke |

Brunel-skipper Bouwe Bekking og den erfarne navigatør Andrew Cape har valgt at forsvinde fra jordens overflade i 24 timer i et forsøg på at gøre noget anderledes overfor førende Mapfre, der var 35 sømil foran i morges på vejen mod Cape Town i Volvo Ocean Race.

Brunel var den mest sydlige båd, da man valgte at gå i stealth mode. Teamet har de seneste to dage gået kraftigt frem i feltet, hvor de længe har ligget nummer fire og kæmpet tæt med Vestas. 

Blandt andet lå holdet sidst, da de sejlede længst ned mod Brasiliens kyst, men det viste sig altså senere at være en god idé.

Nedtur for Dongfeng

Anderledes ser det ud for Dongfeng, der siden starten i Lissabon har ført i næsten to uger med Mapfre lige efter. Men nu er Dongfeng rykket ned på en 4. plads, fortæller Volvo-hjemmesiden.

Det er i øvrigt ved at blive koldt i sejladsen. De korte bukser er skiftet ud med lange bukser. Man er på vej mod endnu mere lavtryk og steder, hvor der kan sættes 24 timer rekorder.

Leg 2 – Position Report – Monday 20 November (Day 16) – 13:00 UTC

1. MAPFRE -- distance to finish – 1,832.6 nautical miles 

2. Vestas 11th Hour Racing +32.8

3. Dongfeng Race Team +39.7

4. team AkzoNobel +62.8

5. Sun Hung Kai/Scallywag +83.7

6. Turn the Tide on Plastic +88.0

7. Team Brunel – Stealth Mode

Sehested på billedet til th. er på en 5. plads. AkzoNobel har ikke været særlige heldige med deres strategi.

content-loader
content-loader
content-loader