Gå til hoved-indhold
Færgens trafiktal for 2016 viser rekordvækst for ruten mellem Kalundborg og Ballen på Samsø. Foto: FærgenKort Nyt
Færgens trafiktal for 2016 viser rekordvækst for ruten mellem Kalundborg og Ballen på Samsø. Foto: Færgen

Færgetrafikken mellem Sjælland og Samsø sætter rekord

13,6 % flere personbiler sejlede med SamsøFærgen i 2016 sammenlignet med året før, som ligeledes var rekordår. Færgekonceptet er forbedret og billetpriserne nedsat, forklarer rederiet.

Af Sara Sulkjær |

Samsø har de seneste år gennemgået lidt af en forvandling som turismedestination. Fra primært at have været kendt for sine kartofler har øen midt i Danmark udmærket sig med et højt kulinarisk niveau, gode forhold til aktiv ferie og som et oplagt sted at trække stikket og slappe af med eksempelvis yoga og smuk natur. 

Udviklingen bliver nu understreget af rederiet Færgens 2016-trafiktal, der viser en ekstraordinær vækst i færgetrafikken mellem Sjælland og Samsø.

Ny færgehavn og moderniseret færge

Således viser branchens primære trafikparameter i form af antallet af overførte personbiler, at i alt 58.131 personbiler blev overført på ruten mellem Kalundborg og Samsø i 2016. Det er en stigning på 13,6 procent i forhold til 2015, der vel at mærke også var et rekordår.

- Der er mange forhold, der peger i retning af Samsø lige nu. Blandt andet er færgekonceptet blevet forbedret, så rejsetiden er blevet mindre og afgangene flere, ligesom billetpriserne er blevet sat markant ned uden for højsæsonen, siger Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef hos Færgen, Danmarks største ø-rederi, i en pressemeddelse.

- Derudover har vi et meget velfungerende samarbejde med Visit Samsø om at promovere øen og skabe nye oplevelser og events. Under alle omstændigheder er det meget specielt, at færgetrafikken til øen bliver ved med at fremvise en så voldsom vækst, fortæller han. 

Lindy Kjøller henviser blandt andet til, at Ballen på Samsø i 2015 fik en ny færgehavn, ligesom Færgen indsatte en moderniseret færge på ruten mellem Kalundborg og Ballen. Det har nedsat sejltiden til 1 time og 15 minutter i weekender og ferieperioder, ligesom det daglige antal afgange er blevet forhøjet.

Lave priser har stor effekt 

Prisnedsættelserne på færgebilletter uden for højsæsonen mellem Kalundborg og Samsø blev igangsat 1. september 2016 med reduktioner på op til 40 procent i forhold til normalen. 

Det har allerede vist sig at have stor effekt, idet antallet af overførte personbiler i perioden fra 1. september til 31. december 2016 steg med hele 23 procent på ruten mellem Kalundborg og Samsø i forhold til samme periode i 2015.

Også hvad angår antallet af overførte passagerer er der vækst at spore i SamsøFærgens trafiktal for 2016. I alt er 189.963 passagerer blevet overført, hvilket er en stigning på 7 procent i forhold til 2015.

Ligeledes er antallet at overførte lastvogne i vækst med 2.606 eksemplarer, hvilket er en stigning på 9,7 procent sammenlignet med 2015.

content-loader
content-loader
content-loader