Gå til hoved-indhold
Jena Mai Hansen jubler i Cape Town efter sin første etape i Volvo Ocean Race.Kapsejlads
Jena Mai Hansen jubler i Cape Town efter sin første etape i Volvo Ocean Race. Foto: Pedro Martinez/Volvo Ocean Race

Jena positivt overrasket over ny podieplads til Vestas

- Vi er et meget ungt hold og vi forventede ikke at starte så godt ud, fortæller Jena Mai Hansen fra Vestas 11 th Hour Racing, der var 3. båd i mål i Cape Town i Volvo Ocean Race.

Af Troels Lykke |

Efter 7.000 sømil, med start i Lissabon 5. november kom den dansk og amerikansk flagede Vestas-båd i mål kl. 19.37 i aftes i Cape Town efter de to store hold Dongfeng og Mapfre.

Den første etape, fra Alicante til Lissabon vandt holdet og nu kom holdet på podiet.

- For os fortsætter det med at være en proces. Vi prøver at blive hurtigere gennnem vandet og fintuner vores beslutningsprocesser, og heldigt for os så fortsætter det indtil juni, så vi har stadig meget tid, siger skipper Charlie Enright i aftes, da han gik i land på V&V Waterfront i Cape Town.

Halvanden time efter Dongfeng

De syv VO 65ere lå utroligt tæt gennem turen, der for Vestas tog 19 dage, 5 timer og 37 minutter.

Jena og holdet kæmpede indædt med hurtige Dongfeng, der havde ført sejladsen det meste af tiden, kom cirka halvanden time før i mål, kan man se på Volvo Ocean Race-hjemmesiden

- Det har været en gigantisk mulighed for at evaluere vores setup, vi har lært en masse og har gjort store fremskridt, siger den meget erfarne, britiske navigatør Simon Fisher, der blandt andet før har været navigatør for Bouwe Bekking, da de sejlede i Telefonica Blue.

Denne gang kom Bouwe Bekking og Team Brunel på en fjerdeplads, efter de en kort periode ellers førte feltet, men de satte alt over styr, da de gik i skjul i stealth mode i 24 timer, hvor de røg fra 2. til 4. pladsen, efter en nordligere kurs mod Sydafrika.

Dongfeng og Vestas gik begge i stealth mode kort før mål og de havde en hård kamp om andenpladsen.

Jena: Drømmestart for os

Jena Mai Hansen ,den 29-årige verdensmester i 49erFX og debutant i Volvo Ocean Race, sammenfatter oplevelsen således.

- Vi kæmper hårdere så snart vi kan. Vi er et meget ungt hold, og forventede ikke at starte så godt. Det har været en drømmestart for os. Holdet arbejder virkelig godt sammen, vi vil kæmpe for mere, siger en dødtræt Jena Mai Hansen.

Holdets 3. plads på 2. etape betyder at Vestas 11th Hour Racing lige nu er på en samlet andenplads, kun et point efter Mapfre og to point foran Dongfeng.

Den anden danske gast, Nicolai Sehested fra AkzoNobel, sejler stadig og ser ud til at snuppe en 5. plads.

Sådan så det ud i aftes, hvor den dansk-amerikansk flagede båd gik over mållinjen. Foto: Pedro Martinez/Volvo Ocean Race - se video af Jenas ankomst:

 

<iframe width="600" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/LinrVd-onWo" frameborder="0" gesture="media" allowfullscreen></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader