Gå til hoved-indhold
Det blev hurtigt mørkt over Aarhus Bugten, hvorfor sejlerne i stedet søgte indendørs til en lækker julemiddag. Foto: LaserklubbenKapsejlads
Det blev hurtigt mørkt over Aarhus Bugten, hvorfor sejlerne i stedet søgte indendørs til en lækker julemiddag. Foto: Laserklubben

Lasersejlere i Egå trænede i kold novembervind

Træning af nogle af landets bedste coaches og en lækker julemenu var nok til at lokke 32 sejlere til Egå i weekenden.

Af Sara Sulkjær |

En isnende kold novembervind var ikke nok til at stoppe Lasersejlere fra hele landet. Med varmt sejlertøj i tasken satte de kursen mod Egå og Aarhus Bugten, som den 18.-19. november dannede rammerne om årets landslejr. 

Det fortæller Jesper Heegaard fra Egå Sejlklub.

Selvom flere Lasersejlere allerede nu er flygtet til de sydligere og mere behagelige himmelstrøg, var der god opbakning til eventen, hvor hele 32 sejlere mødte op. 

Landets bedste mødte de uerfarne 

Sejlere, der alle kom med en meget varieret Laserbaggrund i bagagen. Således var nogle af de bedste danske Lasersejlere mødt ind samtidig med, at helt nye unge sejlere, som ville prøve jollen første gang, kom på vandet.

Såvel nye som gamle sejlere blev coachet af et yderst kompetent trænerteam. På Laser Standard-banen var Andre Højen Christiansen i trænerbåden, mens Sofie Slotsgaard trænede Laser Radial-sejlerne, og Stig Steinfuhrt stod i spidsen for Laser 4.7.

Selvom weekenden var ret blæsende blev der gået til stålet, og alle sejlerne ydede en stor indsats, så de kunne vende hjem til deres respektive klubber med noget at træne videre på.  

Sejlere stod selv for julemaden

Efter en solid omgang træning stod den årlige julefrokost lørdag aften på programmet. Her stod Lasersejlerne selv på imponerende vis for den store julemenu i form af blandt andet and, flæskesteg, brune kartofler, sovs og til dessert ris a la mande. 

- Og hvis man er konge om natten, er man også konge om dagen, understregede Stig Steinfuhrt og sørgede dermed for, at alle var på mærkerne igen søndag kl. 10.00, hvor formiddagstræningen blev skudt i gang.

Herefter ventede der, takket være frivillige forældre, endnu engang sejlerne et varmt måltid mad efter endnu en kold novembersejlads. 

Der manglede ikke noget på Laserlejren, hvor sejlerne bl.a. kunne nyde denne flot dekorerede Laser-kage. Foto: Laserklubben

Der var masser fugtigt tøj efter de kolde novembersejladser. Foto: Laserklubben

content-loader
content-loader
content-loader