Gå til hoved-indhold
OL bronze vinder, Anne Marie Rindom, havde også fundet vej til træningslejr på Aarhus Bugten. Foto: Jens Thaysen.Kort Nyt
OL bronze vinder, Anne Marie Rindom, havde også fundet vej til træningslejr på Aarhus Bugten. Foto: Jens Thaysen.

Optimist og Laser-lejr i Egå med bagedyst og foredrag

I weekenden var der landslejr for Optimist- og Laser sejlere i Egå Sejlklub. To dage med intens træning, foredrag af Martin Kirketerp og intern bagekonkurrence for Laser-sejlerne.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I weekenden 4. - 5. november 2017 slog Egå Sejlklub dørene op for både en optimist landslejr og en Laser landslejr.

Tilmeldingen havde været overvældende, således deltog 43 optimist sejlere fra alderen 9 til 14 år og i Laser klassen deltog 38 sejlere fra alderen 13 år til midt i 50erne.

Det fortæller Jesper Heegaard fra Egå Sejklub i denne artikel.

Socialt samvær og intens træning

Alle sejl var sat, for at sejlerne kunne få en positiv oplevelse på Aarhus Bugten med en blanding af det sociale samvær og høj intens træning. Lejren var tilrettelagt således at Danmarks bedste sejlere og nye sejlere i klassen kunne deltage.

Se fotos fra lejren af fotograf Jens Thaysen

I optimist klassen deltog blandt andet forårs rangliste vinderen, Magnus Heegard, men også selvhjulpne B sejlere kunne deltage.

I Laser klassen var toppen repræsenteret af ingen ringere end Anne Marie Rindom, men også her deltog sejlere, hvor det var første gang de prøvede Laser jollen.

'Den store bagedyst'

Lørdag aften afholdt Laser sejlerne intern konkurrence 'den store bagedyst', og for optimistsejlerne holdt Martin Kirketerp og Stig Steinfurt foredrag om blandt andet OL guld, Volvo Ocean Race og Youth Americas Cup.

Til at styre de mange sejlere på vandet var der syv kompetente trænere. Landstræner i Laser klassen, Piotr Wojewski og Sofie Slotsgaard trænede Laser sejlerne. Martin Kirketerp, Søren Johnsen, Nikolaj Hoffmann Buhl, Stig Steinfurt og Mikkel Korsby, stod for træningen af optimisterne.

Nyrenoverede lokaler taget i brug

Weekenden bød på fint efterårs vejr. Lørdag var vinden i syd med cirka 5-10 m/s og bølger. Søndag bød på 3-6 m/s med vind fra vest. Der var således vind og bølger for enhver smag.

Mange forældre til sejlerne fra Egå Sejlklub gav en hjælpende hånd med flere opgaver på land, hvor blandt andet madholdet var spændt hårdt, da der skulle laves mad til knap 100 sultne sejlere, trænere og hjælpere.

De nyrenoverede lokaler i Egå Sejlklubs jollehus viste sig fra den bedste side, således var der god plads til omklædning, bespisning og skippermøder.

Succesen følges op af endnu en Laser landslejr 18. - 19. november i Egå Sejlklub, hvor der på nuværende tidspunkt er tilmeldt 25 sejlere.

43 optimistsejlere deltog i lejren i Egå Sejlklub. Foto: Jens Thaysen.

Weekenden bød på intens træning i det fine efterårsvejr. Foto: Jens Thaysen.

Sejlerne var også i vandet. Foto: Jens Thaysen

content-loader
content-loader
content-loader