Gå til hoved-indhold
Laser Association Danmark ønsker at fremme interessen for lasersejlads i Danmark. Foto: Laser Association Danmark.Sejlklubber
Laser Association Denmark ønsker at fremme interessen for lasersejlads i Danmark. Foto: Laser Association Danmark.

Laserjolle udlån en succes - lån klubjolle i 2018

Laser Association Denmark, LADs udlån af laserjoller til sejlklubber, er i 2017 en succes, lyder det fra klassen. Målet er at fremme interessen for jollen i Danmark.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Laser Association Denmark (LAD), som er klasseorganisation for lasersejlere i Danmark, har gennem det sidste år haft fire laserjoller til udlån i sejlklubber, der har haft et ønske om at lade deres medlemmer afprøve denne jolletype.

Jollerne har i 2017 været i Kolding Sejlklub, Sletten Sejlklub og Holbæk Sejlklub, og på baggrund af tilbagemeldingerne fra de tre klubber, må projektet betegnes som en succes.

Unge sejlere var begejstrede

Niels Bendtsen fra Holbæk Sejlklub udtaler ved evalueringen af projektet følgende:

- Vi mangler et tilbud til vores større børn og unge og har pt. ingen joller til denne aldersklasse i klubben. At kunne låne to laser joller med forskellige rigge i et halvt år har givet os mulighed for at prøve det af, og de unge mennesker var begejstrede for den, og fortsætter:

- Jollen har været ude på vandet to gange hver uge siden sommerferien og vi overvejer nu at anskaffe et par brugte joller til klubben, fortæller Niels Bendtsen fra Holbæk Sejlklub.

Fremme interessen for lasersejlads

LADs laserjoller udlånes til klubber, der ønsker at opbygge et laserfelt i deres sejlklub eller mangler et tilbud til større sejlere og undersøger mulighederne ved at se på forskellige jolletyper.

Formålet med LADs lånejoller er at fremme interessen for lasersejlads i Danmark, og derigennem at få flere til at sejle jollen efter optimisten eller andre junior joller.

Attraktiv jolletype

Laserjollen er en olympisk bådklasse, hvor Danmark i Rio 2016 leverede flotte resultater - Bronze til Anne Marie Rindom i Laser Radial. Michael Hansen leverede en flot placering i Laser Standard og blev nummer 25 ud af 46.

Jollen er attraktiv for mange unge jollesejlere, der står for at skulle lave skiftet fra f.eks. optimistjollen eller Zoom8. Den har unikke muligheder, idet man ved masteskift kan tilpasse sejlstørrelsen, og dermed give mulighed for at selv helt unge sejlere kan sejle jollen.

Evaluering og forbedringer

LADs joller bliver udlånt uden omkostninger til sejlklubber, der ikke selv har laserklubjoller. Udlejningsperioden har i 2017 været et halvt år. Baseret på de tilbagemeldinger fra klubberne evaluerer LADs bestyrelse i øjeblikket, hvad der kan forbedres til næste år.

Michael Faubel, formand for LADs bestyrelse udtaler:

- Vi kan se, at der er et behov i klubberne, for at finde et godt tilbud til sejlere der er vokset fra optimistjollen. Der mangler dog ofte en mulighed og erfaring i klubberne, at kunne omsætte tanken til handling og et godt resultat.

- Laserjollen er sammenlignet med andre jolletyper både billig og robust, og er derfor oplagt som klubjolle. Vi håber, at LADs tilbud gør det nemmere for klubberne at træffe et valg, og vi støtter dem gerne efterfølgende til at finde den rigtige løsning, siger Michael Faubel.

Erfaringsudveksling

LAD håber at flere sejlklubber vil tage tilbuddet til sig, og eventuelt kombinere det med at lave træningslejr i udlånsperioden, hvor andre lasersejlere deltager, og gerne erfaringsudveksler med nye sejler.

Hvis der er sejlklubber, der ønsker at låne en af LADs klubjoller, bedes de sende en mail med en kort beskrivelse af klubben og motivationen til LAD, lasersailing.dk@gmail.com.

Læs mere her

content-loader
content-loader
content-loader