minbaad.dk
torsdag 19. april

Terajoller var der også i Harboe Cup. Foto: Skælskør Amatør Sejlklub

Harboe Cups 353 joller gennemførte 88 sejladser

353 joller deltog ved Harboe Cup i Skælskør i weekenden, som bød på let vind samt en nyrevet strand.

Kapsejlads | 26-09-2017 21:30 | Af  Troels Lykke

Harboe Cup blev igen efterårets helt store sejlerfest for landets jollesejlere. 353 joller deltog ved stævnet, hvor et godt stykke over 400 sejlere var tilmeldt. På de fem baneområder blev i alt sejlet 88 sejladser.

Blackflag starter

Lørdagen bød på let vind og specielt optimisterne havde svært ved at få startet, både på Skælskør Fjord, men også i Storebælt ud for Kobæk Strand.

Zoom8-sejlerne var ivrige og måtte igennem mange blackflag starter, før det til sidst lykkedes banelederen at få feltet afsted.

Det kan også ses på resultatlisten, og havde man blot holdt sig fri af en BFD var man sikker på en placering i toppen efter lørdagens sejladser. Alle havde dog lært dette til søndag, hvor der næsten ingen blackflags var.

Bane tæt på land

Tera-klassen var flot repræsenteret inde på Skælskør Fjord. 21 joller kunne sammen med 27 Fevaer nyde vejret. Banen var lagt tæt på land, så også tilskuere var ganske tilfredse.

Det blev til svensk triumf, da vore naboer mod øst løb med de tre øverste placeringer. Eneste dansker, der kunne blande sig, var Nils Christensen, som blev dansk klassemester i Tera.

45 E-joller

Europajollerne havde fået flyttet deres Ungdoms- og Junior-DM fra Skovshoved til Skælskør. Dysten om den store ære fandt altså sted i Storebælt.

Kristian Præst fra Kaløvig Bådelaug vandt både Ungdoms- og Junior-DM blandt de 45 deltagende E-joller.

Ny badebro og nyrevet strand

Slagelse Kommune havde sørget for en næsten nyrevet strand, så det værste tang var væk.

Til næste år afholdes Harboe Cup som altid i den sidste weekend i september, og på det tidspunkt vil der stå en ny badebro klar i Kobæk, som kan benyttes af sejlerne.

Se resultater her.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET