Gå til hoved-indhold
Fra venstre. Lars-Peter Rosendahl, Jonas Warrer, Mads Bendix og Hans Christian Rosendahl. Foto: M32Kapsejlads
Fra venstre er det Lars-Peter Rosendahl, Jonas Warrer, Mads Bendix og Hans Christian Rosendahl. Foto: M32

Warrer samlet toer i M32er - hold flyver nu til Chicago

Det blev til en overraskende samlet dansk andenplads i M32 Series Scandinavia. En serie, hvor Jonas Warrer og co. vandt flere stævner, trods kun ti måneders erfaring i bådtypen.

Af Troels Lykke |

Aarhus- og Københavner-holdet med Jonas Warrer i spidsen viste med andenpladsen, at han og holdet på kun ti måneder har sejlet sig i verdenseliten i den professionelle M32-serie, selvom holdet ikke har betalte gaster, som mange andre skippere har.

Det danske hold, der også tæller taktiker Mads Bendix, Hans Christian Rosendahl og Lars-Peter Rosendahl, købte (Warrer købte) i november sidste år en 1,7 mio. kroner dyr M32er i ren kulfiber.

Det skriver Aarhus Stiftstidende/minbaad.dk.

Og mandskabet har siden trænet på vandet, langt mere end konkurrenterne, også selvom det var minusgrader i Kaløvig.

Træning betaler sig

Jonas Warrer, der har sejlet OL-guld og en fjerdeplads hjem i den olympiske 49er, troede på, at han med en professionel OL-tilgang kunne sejle sig til tops.

Og det er nu lykkedes. For i flere stævner har holdet vundet, dog ikke i Aarhus for to uger siden, hvor danskerne faldt igennem og tog en fjerdeplads.

Men i Sverige viste Aarhus-skipperen igen, at der var styr på det, da der blev sejlet på små, korte baner foran Stockholms rådhus. Holdet blev tre i stævnet, hvilket som nævnt rakte til en samlet andenplads i serien.

Dårlige starter og fart - den første dag

Førstedagen i Stockholm gik dog ikke godt for Warrer-holdet, men dagen efter var holdet forvandlet og fik styr på de vigtige starter.

- Vi tabte starterne den første dag og kunne ikke sejle os op gennem feltet. Derefter havde vi en lang snak på holdet om taktikken, forklarer Jonas Warrer, der dagen efter gik ud og vandt en sejlads og var på podiet i flere andre sejladser. Vinderen i Stockholm blev den flerdobbelte verdensmester i matchrace, briten Ian Williams, der også vandt serien samlet.

Gast Lars-Peter Rosendahl fra København uddyber til minbaad.dk.

- Vi lavede både dårlige starter den første dag, og vi fandt heller ikke farten, men det gik langt bedre dagen efter. Nu ser vi frem mod Chicago i næste uge, lyder det fra det unge stortalent.

Chicago er næste step

I næste uge fra 27.9 sejles der nemlig World Match Racing Tour i Chicago. På mandag flyver Warrer-holdet derfor til Chicago i USA, hvor de skal deltage i World Match Racing Tour, hvor der er store pengepræmier på spil, når der igen sejles i M32er.

content-loader
content-loader
content-loader