Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Aarhus-sejler Jonas Warrer, 39, er på hjemmebane her, lige efter han har vundet Kielerugen i 49er med Jacob Precht. Foto: Stefano Robotti

M32-ræs med over 20 knob foran Sejlsportscenteret i Aarhus

Jonas Warrer og mandskab er lige nu på tredjeplads i et lille prof-felt, hvor der sejles i dag og i morgen fra kl. 13 til 16. Der sejles på 13 minutter-baner tæt på land. Gratis adgang.

Af Troels Lykke |

M32 kapsejladsseriens spektakulære katamaraner stjæler i disse dage billedet foran det nye Sejlsportscenter, når de top-tunede kulfiber katamaraner stryger hen over vandet med over 30 km/t, forklarer Jon Koch Hansen, direktør for Sailing Aarhus.

M32 seriens kapsejladser sejles på en bane lige foran Sejlsportscenteret, og hver sejllads tager 13 minutter.

Denne korte og enkelte opvisningsform gør det nemt for publikum at følge med, og det er en nervepirrende oplevelse at følge de spektakulære M32 katamaraners sejlads på banen med en hæsblæsende fart. 

Blot et point adskiller førstepladsen fra andenpladsen, så der er lagt op til en spændende weekend.

Finale i Italien

Samtlige hold ønsker at placere sig bedst muligt inden finalen i Trieste, Italien, senere i september, så publikum kan forvente intet mindre end tæt og benhård kamp på vandet mellem de rivaliserende hold. 

Begivenhederne bliver dækket i form af billeder, video og på Sailing Aarhus Facebook side samt Facebook siden Sailing Series.

Hold derfor øje med alle detaljer og stillinger fra kapsejladserne under Aarhus-eventen som slutter lørdag 30. juni.

Gratis adgang i Sejlsportscenteret

Der er gratis adgang fra middagstid

Aarhus olympiske guldmedaljevinder Jonas Warrer stiller op m. sit WARRER Racing team. Deltager-teams fra Italien, Schweiz, England og Sverige.

Stillingen efter første dag:

1: GAC Pindar (England) - 15 point

2: Vitamina Veloce (Italien) - 16 point

3: Warre Racing (Danmark) - 20 point

4: Vikings (Sverige) - 30 point

5: Hydra (Sverige) - 40 point

Foto: Stefano Robotti

Udsigten fra Sejlsportscenteret i dag fra kl. 13 til 16. Foto: Stefano Robotti

Få professionel sejler Nicolai Sehested med ombord til Palby Fyn Cup 2019

Når starten til Palby Fyn Cup 2019 går den 24. maj, får en heldig båd muligheden for at få VOR-sejler Nicolai Sehested med ombord i i alt fem timer, hvor han vil dele ud af gode råd og røverhistorier. Konkurrencen afholdes i anledning af 30 års jubilæet for kapsejladsen.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Ny ClubSwan 36 får C-foil system

Finske Swan præsenterer senere i år den nyeste båd fra værftet, en ClubSwan 36. Båden, som er en high-performance kapsejladsbåd, bliver beskrevet som en forvokset jolle med ovalt skrog og justerbar mast.

Links til andre sites