Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Warrer sejlede fra verdensmestre, da der blev sejlet fleetrace i Göteborg i forrige weeend.

Da Warrer slog verdensmestrene

49erne kan noget med flerskrogsbåde. Fx Jonas Warrer fra Wallén Racing i M32 og Peter Burling fra Team New Zealand i AC50. De to kender hinanden fra olympisk sejlads.

Af Troels Lykke |

For tiden sejles der America’s Cup på Bermuda, her fører Team New Zealand overraskende med fire sejre over det stenrige Oracle Team USA. Lørdag sejles der videre i cuppen.

Ved roret på Team New Zealand sidder Peter Burling, OL-guldvinder i 49er fra Rio sidste år. Ham kender Jonas Warrer udmærket. De to har sejlet og trænet sammen i mange år, og Warrer er selv OL-guldvinder.

Nu har Warrer lagt 49eren midlertid på hylden for at koncentrere sig om den svenske M32-katamaran. I november købte han således en næsten ny til 1,7 mio. kroner og viste dermed at han er seriøs.

Og allerede nu, i Göteborg, vandt han noget overraskende det professionelle stævne, der er en del af Scandinavien Series, hvor Warrer sejler for Wallén Racing.

Feltet talte blandt andet den regerende verdensmester i matchrace, Phil Robertson fra New Zealand og den tidligere femdobbelte matchrace-verdensmester, Ian Williams fra England.

Efter sejren blev han smidt i Göteborg-kanalen af den anden Aarhus-sejler Søren Weigand Kristensen og af de københavnske prof-gaster Lars-Peter Rosendahl og Hans-christian Rosendahl.

Slog verdensmestre

Til Aarhus Stiftstidende og minbaad.dk forklarer Warrer i denne uge.

- Vi havde været glade for at komme i top tre, sagde i inden stævnet, så det er fedt at vinde og over to verdensmestre, men M32eren minder meget om 49eren og skal sejles på samme taktiske måde, forklarer 37-årige Jonas Warrer, mens han for en stund er hjemme hos hans to små børn, førend han tager til Kiel for at træne danske 49er-sejlere ved et stort stævne. 

Som så ofte før set i sejlerens femtenårige OL-kampagne, er Jonas Warrer på farten. Sådan har det også været i år i den nye M32, hvor holdet har trænet en del i Kaløvig.

- Vi griber den an som en olympisk satsning, hvor der skal trænes meget, sagde Jonas Warrer, da vi i januar besøgte ham i Kaløvig, hvor der blev trænet i minusgrader. 

Siden tog holdet til Spanien og senere til Holland for at træne og i marts var Warrer-holdet i Perth i USA, hvor de gik videre fra kvalifikationen og derefter sluttede på en 10. plads i stævnet. Siden er det gået frem.

- Næste stævne bliver i juli, hvor vi skal sejle i serien i Risør i Norge, derefter håber vi på at få flere wild cards til World Match Racing Tour (hvor der er store pengepræmier, red.), siger Warrer.

Jonas Warrer nr. tre fra venstre er lige nu i Kiel og træne 49ere for landsholdet. Han vil ikke selv udelukke et comeback i Japan i 2020.

content-loader
content-loader
content-loader