Gå til hoved-indhold
Vinderne til J/70 DM ses her i Hadsund. Fotos: Keld GammelgaardKapsejlads
Vinderne til J/70 DM ses her i Hadsund. Foto: Keld Gammelgaard

Thurø Sejlklub vinder J/70 DM i Hadsund

Hård kamp mellem Hadsund, Thurø og KDY om guldet, der blev afgjort i sidste sejlads med Bjerne Sørensen, Ulrik Dyre, Calle Sørensen og Marie-Louise von Linde som J/70-mestre.

Af Troels Lykke |

J/70 Grundig Sailing Cup var samtidig årets DM/Klassemesterskab, og der skulle i alt 9 sejladser til før årets J/70-mestre blev fundet.

Weekendens sejladser, hvor et lille felt på ni mandskaber mødte op, bød på 5-10 m/s fra V-SV, mange vindspring, sol og regnbyger samt en forbipasserende tordenbyge. Udfordrende for de 9 besætninger og 36 sejlere.

Efter første dag lå Jesper Brøndun/Hadsund i spidsen, ét point foran Bjerne Sørensen/Thurø, som var to point foran stævnets yngste besætning med Emil Kjær/KDY ved roret.

Thurø-teamet bestående af Bjerne Sørensen/Ulrik Dyre/Calle Sørensen/Marie-Louise von Linde sejlede en flot sidste dag med serien 1-4-1-2 og vandt med 4 point foran Jesper Brøndun/Rene Nielsen/Mark Carlsen/Magnus Rasmussen, som med en serie søndag på 3-3-5-3 måtte tage til takke med sølvet.

16-årige KDYere overraskede

Stævnets store overraskelse var KDY’s ungdomsbesætning Emil Kjær/William Johannesen/Mads Poger/Bastian Beck Sørensen, som startede stævnet med en komfortabel førsteplads i første sejlads – og det kan nok være, at alle de mere garvede besætninger spærrede øjnene op.

De unge sejlere på kun 16 år viste dermed, at man skulle regne med dem i kampen om podiepladserne. De vandt også en sejlads søndag, igen langt foran de næste både.

Hadsund Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub stor for arrangementet og sejladserne på Mariager Fjord, og den lokale klubs medlemmer sørgede fantastisk for sejlerne med fuld forplejning, en hyggelig lørdag aften og grillpølser ved præmieuddelingen.

Et perfekt arrangement, hvor sejlerne også blev tilbudt at sove i medlemmernes både i lystbådehavnen. Sejlerne blev mødt med en utrolig gæstfrihed i Hadsund, og kommer helt sikkert gerne igen.

Flotte præmier

Stævnesponsor Grundig havde også sørget for flotte præmier med Grundig DAB radio til vinderne, Grundig trådløse højtalere til 2’erne og Grundig Stavmixere til 3’erne – og nu er der god mulighed for, at de unge KDY-sejlere kan tilbyde at hjælpe til i køkkenet derhjemme!

- Næste J/70 Grundig Sailing Cup stævne afholdes den 23.-24. september i Skovshoved med KDY som arrangør, og her forventes op 20 både eller mere. J/70 Class Denmark har opfordret alle klubber og sejlere til at være med til at sikre, at man kan slutte sæsonen af med en god deltagelse, og hvis man kommer op på 23 sejladser, så bliver det sæsonens største nordiske J/70-stævne, fortæller Dan Ibsen fra KDY.

Samlet resultat – 9 sejladser og 1 fratræk

1. Bjerne Sørensen/Ulrik Dyre/Calle Sørensen/Marie-Louise con Linde, Thurø sejlklub, 3-(9)-4-2-2-1-4-1-2, 19 point.

2. Jesper Brøndum/Rene Nielsen/Mark Carlsen/Magnus Rasmussen, Hadsund Sejlklub, 4-2-3-4-1-3-3-(5)-3, 23 point

3. Emil Kjær/William Johannesen/Mads Poger/Bastian Beck Sørensen, Kongelig Dansk Yachtklub, 1-3-(7)-3-6-4-1-4, 27 point

Se de samlede resultater HER  

Læs mere på www.facebook.com/J70ClassDenmark/?fref=ts&ref=br_tf

Klassen er ny i Danmark, og kun ni både mødte op. Foto: Keld Gammelgaard

content-loader
content-loader
content-loader