Gå til hoved-indhold
- Det er godt at se hvordan miljøet vokser. Særligt, hvordan at de unge mere uerfarne og mere erfarne sejlere sammensætter holdene, siger Wolsing fra Sejlsportsligaen. PR-fotoKapsejlads
- Det er godt at se hvordan at de unge mere uerfarne og mere erfarne sejlere sammensætter holdene, siger Wolsing fra Sejlsportsligaen. Her trænes i Skovshoved i går. PR-foto

J/70 miljøet vokser - nu også med profsejler Radich

KDY’s J/70 Vintercup er slut, men den fælles vintertræningen i Skovshoved trækker forsat sejlere til fra hele landet, tilmed nogle af landets bedste.

Af Troels Lykke |

Interesseressen for at være en del af det voksende J/70 miljø er stigende og nu er det ikke kun Øresundsklubberne der deltager søndag efter søndag.

Seneste var der besøg af to svenske klubber fra Halmstad, der tilmed har haft deres både ligge i Skovshoved.

Radich og Bendix møder op

Nu er det de fynske sejlere fra Oure der med kendte erfarne sejlere som Helsingør-sejler Jesper Radich, tidligere America's Cup-sejler og tidligere Finnjolle-mester Mads Bendix fra Aarhus med flere, tog turen til Øresund for at sejle med.

Udover sejlerne fra Oure, var der både nye og kendte hold som også sejler med i Sejlsportsligaen. Holdene der tropper op hver søndag, bliver selvsagt bedre og bedre, og det er til stor glæde for folkene bag J/70 miljøet. 

Wolsing: Godt at miljøet vokser

Projektleder Peter Wolsing, der for nylig fik medvind med kommentaren om den eliksir, der drikkes på Thurø hvor J/70 miljøet også vokser, siger om de sidste mange søndag-sejladser:

- Det er godt at se hvordan miljøet vokser. Særligt, hvordan at de unge mere uerfarne og mere erfarne sejlere sammensætter holdene, og hvordan sejlerne inspireres af hinanden, det er lige præcis det som J/70’erne miljøet kan være med til at give sejlerdanmark.

Der er igen tvivl om at sejladserne kun sker med hjælp fra frivillige hænder fra de deltagenede klubber, hvor det denne gang er KDY der har trukket et stort læs.

KDY arrangerer til foråret  en lignede cup af 4 sejladser, fortæller brandmanager for Sejlsportsligaen Nynne Desirée Ammundsen.

Jesper Radich, der sejler for Oure, ses her til højre, med en erfaren matchrace-sejler fra Skovshoved.

Et stærkt J/70 miljø er på vej i Danmark. 

content-loader
content-loader
content-loader