Gå til hoved-indhold
14 både deltog i Grundig Sailing Cup. Foto: Dan Ibsen/KDY.Kapsejlads
14 både deltog i Grundig Sailing Cup. Foto: Dan Ibsen/KDY.

J/70 Grundig Sailing Cup: Tang på kølen kostede dyrt

KDY var vært for J/70 Grundig Sailing Cup. Lette vindforhold gav udfordringer for de 14 startende både.

Af Maria Ravn Jürgensen |

J/70 Grundig Sailing Cup blev i weekenden afholdt ud for Skovshoved Havn. Vejret bød på lette vindforhold, hvor vinden på intet tidspunkt rundede de 5 m/s.

Både J/70 sejlerne og arrangøren KDY var udfordret af vinden.

Lørdag bød på ventetid

Lørdag måtte sejlerne vente et par timer på vinden. Da den endelig kom lykkedes det at få gennemført fem sejladser på 25-30 minutter per sejlads.

Efter sejladserne var der mole øl på havnen, og efterfølgende stævnemiddag i klubhuset, hvor i alt 60 sejlere og frivillige var samlet til en hyggelig aften.

Kun to sejladser søndag

Søndag formiddag bød Øresund på 2-4 m/s. Her blev gennemført to gode sejladser i en stabil vindretning, inden solen for alvor brændte igennem, hvor så vinden forsvandt.

Stævneleder Peter Lübeck valgte efter et par timers venten, at sende sejlerne på land.

Tang på kølen

Jakob Nikolajsen og besætning fra Horsens, som efter lørdagens sejladser lå 1'er, endte på en samlet andenplads, lige efter et svensk hold fra Hjuviks Båtklub ved Göteborg med Martin Nielsson ved roret.

Besætningen fra Horsens måtte lørdag sande at det kan koste dyrt med tang på kølen. I en af sejladserne mistede de farten fuldstændig og rutchede ned gennem feltet på grund af søgræs på kølen.

Søren Larsen og besætning fra Sejlklubben Neptun Vejle besatte tredjepladsen, foran den anden Horsens båd med Nacra 17 sejler Anette Viborg Damsgaard ved roret.

Stor bredde i klassen

Det bedste Øresunds hold blev et KDY hold med Toby Austin-Fraser ved roret og match race sejler Joachim Aschenbrenner som taktiker.

Vinderne fra J/70 stævnet i august fra Thurø Sejlklub med Claes Hulthin Sørensen ved roret endte denne gang på sjettepladsen, og det viser at bredden i klassen er stor.

Taarbæk Sejlklub stillede med et ungdomshold med Carl Vilhelm Bech ved roret, som blev nr. 12 blandt feltets 14 både. Klubben har desuden fået ny J/70 i år.

Præmievinderne fra J/70 stævnet. Foto: Dan Ibsen/KDY.

Vejret bød på lette vindforhold. Foto: Dan Ibsen/KDY.

content-loader
content-loader
content-loader