Gå til hoved-indhold
De to borgmestre skal sejle om kap i J/80. Foto: Folke GalsgaardKapsejlads
De to borgmestre skal sejle om kap i J/80. Foto: Folke Galsgaard

Borgmesterdyst på vandet i Rungsted

Borgmestrene fra Gentofte og Hørsholm mødes i en venskabelig kapsejladsdyst ud for Rungsted Havn sammen med elitesejlere og klubformænd.

Af Sara Sulkjær |

Borgmestrene Hans Toft, Gentofte Kommune og Morten Slotved, Hørsholm Kommune har begge et stort engagement i idrætten og ikke mindst sejlsporten, som er med til at bringe olympiske medaljer hjem til Danmark.

Begge kommuner støtter desuden Kraftcenter Øst økonomisk samt med faciliteter.

Skal sejle i J/80

Mandag 26. juni kommer begge borgmestre derfor forbi Rungsted Havn for at få en status for arbejdet i Kraftcenter Øst fra centrets styregruppe, trænerne og repræsentanter fra Dansk Sejlunion og Team Danmark, ligesom de får lejlighed til at møde en del af elitesejlerne i Kraftcenter Øst.

Herefter bliver der sejlads, hvor Hans Toft og Morten Slotved klokken 17.45 vil forberede sig på at tage på vandet, hvorefter de kl. 18.00 til 18.30 skal sejle to korte sejladser mod hinanden lige udenfor Rungsted Havn.

Det bliver dog ikke i elitesejlernes udfordrende hightech OL-både. I stedet skal borgmestrene sejle mod hinanden i kølbåden J/80 sammen med nogle elitesejlere og formændene fra de tre klubber.

- Det bliver spændende at se, hvilken borgmester og kommune som er bedst på vandet, forklarer Kraftcenter Øst i en pressemeddelse. 

Nacra 17 på vej frem

Sejlsporten vandt ved OL 2016 to bronzemedaljer, den ene af 49erFX-besætningen Jena Mai Hansen og Katja Salskov Iversen, som til daglig træner i Kraftcenter ØST.

I dette forår har en anden besætning fra Kraftcenter Øst dog ligeledes markeret sig stærkt på den internationale scene. 

Lin Ea Cenholt-Christensen og Christian Peter Lübeck (CP) har således i den olympiske Nacra 17 katamaran, som bliver foilende til næste OL, ved to af årets store internationale sejladser vundet medaljer begge gange.

Om Kraftcenter Øst: 

- Danske elite- og talentsejlere træner til internationale mesterskaber på Øresund, og det sker i et elitetræningscenter - ”Kraftcenter Øst Sejlsport” – med aktiviteter fra tre havne; Hellerup, Rungsted og Skovshoved.

- Samarbejdet om elitesejlsportscentret omfatter de tre lokale klubber - Hellerup Sejlklub, Kongelig Dansk Yachtklub & Skovshoved Sejlklub – samt Dansk Sejlunion og Team Danmark.

- Dette unikke samarbejde mellem de tre klubber i de to kommuner nord for København har skabt optimale muligheder for træning for talenter og elitesejlere i Københavnsområdet, hvor mange af dem bor, er under uddannelse eller arbejder. 

- Centrets aktiviteter støttes også økonomisk af Gentofte Kommune og Hørsholm Kommune via Team Hørsholm, sammen med tilskud fra Dansk Sejlunion/Team Danmark, de tre værtsklubber m.v.
content-loader
content-loader
content-loader