Gå til hoved-indhold
En begejstret Hans Toft vandt den anden og sidste sejlads. Foto: Peter SøgaardKapsejlads
En begejstret Hans Toft vandt den anden og sidste sejlads. Foto: Peter Søgaard

1-1 i borgmesterduellen mellem Gentofte og Hørsholm

VIP-rapport. Udfordrende vindforhold gav to udfordrende sejladser for borgmestrene fra Gentofte og Hørsholm Kommunerne. De fik hjælp af bl.a. CP Lübeck, Jonas Høgh-Christensen og Katja Salskov Iversen.

Af Sara Sulkjær |

Hans Toft, Gentofte Kommune og Morten Slotved, Hørsholm Kommune dystede mandag eftermiddag i en kapsejlads ud for Rungsted Havn. 

Her var der rigelig vind til at udfordre de to borgmestrene, som begge var skippere, og dermed skulle styre bådene i den hårde og springende blæst. 

Der blev sejlet i KDY’s J/80 kølbåde, på en bane tæt på land, hvor der blev sejlet de to planlagte sejladser af cirka 10 minutters varighed. Det skriver KDY i en pressemeddelelse. 

Diskussion om sejren

Morten Slotved første fra start til mål i den første sejlads og vandt komfortabelt, og så var det spændende om Hans Toft kunne få revanche i den anden sejlads.

Her var der dog kamp allerede fra startøjeblikket, hvorefter borgmestrene valgte at gå til hver din side af banen.

Hans Toft tog en rute ind under land, mens Morten Slotved gik modsat på en nordlig kurs. Det blev Hans Toft, som fik et gunstigt vindpust, der bragte dem hurtigere mod topmærket, hvor de fik et godt forspring, der kunne gå sejrrigt ud af denne sejlads. 

Dermed blev det 1-1 i dysten mellem de to konservative borgmestre. Og så startede diskussionen om, hvem der havde vundet. Kigger man dybt ind i sejlsportens regler, så er det altid sidste sejlads, som er afgørende, hvis der er en ”tie” mellem to både, og den regel kunne Hans Toft godt lide. 

Morten Slotved syntes dog, at det måtte være den båd, som havde den største tidsmargin til den anden båd i mål, som vandt, og det var hans båd. Arrangøren som var ”Kraftcenter ØST Sejlsport” valgte at overlade den fortsatte diskussion til de to borgmestrene – og det kan de jo så diskutere, når de mødes næste gang. 

Stjernespækket mandskab

Begge borgmestrene havde meget kompetente gaster, som kunne vejlede og håndtere bådene og hjælpe med taktikken ombord. Baneleder Peter Lübeck roste efter sejladserne borgmestrene, der hele tiden under sejladserne blev bedre og bedre til at styre bådene i de vanskelig vindforhold.

Hans Tofts besætning bestod af OL-bronzevinderen i 49er Katja Salskov Iversen, formændene fra Hellerup og Skovshoved Sejlklubber, Marie Dela Johnsen og Jesper Meulengracht, samt talentsejleren Frederik Rask.

Morten Slotveds besætning bestod af Nacra 17-sejleren Christian Peter Lübeck (bronze i den seneste World Cup), Jonas Høgh-Christesen, formanden for Kongelig Dansk Yachtklub Lars Ive samt den tidligere OL-sejler Henriette Koch. 

Flere landsholdssejlere 

Anledningen til at borgmestrene dystede ud for Rungsted Havn var, at netop Gentofte Kommune og Hørsholm Kommune støtter ”Kraftcenter ØST Sejlsport” økonomisk og med faciliteter på de tre havne, som anvendes til elitetræningen, Hellerup Havn, Rungsted Havn og Skovshoved Havn. 

Forud for sejladserne holdt kraftcentret et informationsmøde for kommunernes repræsentanter, hvor styregruppen, en elitetræner og en ung sejler fortalte om fordelen ved at kunne tilbyde kvalificeret træning på Kraftcenter ØST i Københavnsområdet.

Kraftcentret drives i et unikt samarbejde mellem Hellerup Sejlklub, Kongelig Dansk Yachtklub og Skovshoved Sejlklub samt Dansk Sejlunion og Team Danmark.

Ved OL 2016 vandt 49erFX besætningen Jena Mai Hansen & Katja Salskov Iversen bronze og Jonas Warrer/Christian Peter Lübeck blev nr. fire. Yderligere to sejlere fra Kraftcenter ØST deltog, nemlig Jonas Høgh Christensen og Sebastian Fleischer. 

Skal vinde flest OL-medaljer

Kraftcentret har som mål igen at være repræsenteret ved flest mulige besætninger og samtidig gå efter OL-medaljer til dansk sejlsport og idræt.

Sejlsporten er den af alle idrætsgrene som gennem tiderne har vundet flest OL-medaljer – og det skal selvfølgelig fastholdes.

Efter sejladserne mødtes borgmestrene, sejlerne, trænerne, Kraftcentrets styregruppe, Dansk Sejlunion og Team Danmark til sandwich og skipperhistorier i klubhuset.

Finnjollesejler Jonas Høgh har her overtaget roret fra borgmester Morten Slotved. Foto: Peter Søgaard 

Blandt sin kompetente besætning sidder Hans Toft som nummer to fra højre. Foto: Peter Søgaard

content-loader
content-loader
content-loader