Gå til hoved-indhold
Tur
En Bianca 420 fra 1989 udgør familiens hjem for tiden.

Cille er ny langtursblogger på minbaad.dk

Cille Rosentoft og familie er lige nu i Caribien på deres Bianca 420. Vi følger nu, sammen med DR, københavnernes langturssejlads, der nu har foregået i halvandet år.

Af Cille Rosentoft |

Cille Rosentoft og familien sejlede for tre dage siden fra Turks and Caicos, og regner med at være på St. Martin igen om 5-6 døgns tid. 500 sømil i et ikke helt optimalt vejr.

Her starter Cilles første blog:

En fredag aften i november

Det hele startede den der fredag aften i november. Vi havde haft mange hårde måneder på arbejdet og i hverdagen. Der var ikke tid nok. Ihvertfald ikke til det vi forestillede os var det gode liv.

Det er mærkeligt, for Christian havde flere gange før leget med tanken om at hive de der år ud af kalenderen, for at sejle væk og være sammen. Og han havde sagt det højt. Mange gange. Men den aften var det anderledes. Jeg tror, at jeg tænkte over det 10 minutter, og så bed jeg på.

Det var i november 2015, det var på Østerbro i den lejlighed, som vi havde boet i i ni år, som ungerne var vokset op i, og Christian havde bygget og bygget på, så vi kunne få lige præcis den base, vi drømte om.

Det var her, vi havde fejret fødselsdage, bryllup og kandidatfest. Og pludselig var den her base kun noget værd, fordi den kunne realisere vores drøm om tid og om at være sammen og om at gøre noget ved det hamsterhjul, som vi var uendeligt trætte af.

Ud med lejlighed og indkøb af ny båd

Efter den novemberaften gik det hurtigt. Lejligheden blev sat til salg, ungernes skoler blev informeret, vores jobs blev sagt op, og vi planlagde og undersøgte alt det, vi kunne forestille os, vi ville få brug for.

Drømmen var tid og en tur jorden rundt, men vi besluttede hurtigt, at vi kun ville bruge to år, for vores største søn på dengang 13 år skulle have mulighed for at komme hjem, og leve et nogenlunde ordentligt teenageliv efter dette eventyr.

Det viste sig undervejs på vores tur, at en jordomsejling, to år og god tid ikke hænger sammen. Så jordomsejlingen blev undervejs til en langtur i dele af verden, og det passede godt med vores drømme om tid.

Da lejligheden blev solgt, gik jagten ind på en passende båd. Christian, min mand og skipper, rejste rundt og ledte efter den helt rigtige båd til formålet.

Det bragte ham både til Frankrig og Holland, men det endelige hjem og vores base for to år blev fundet i Aarhus.

En Bianca 420 fra 1989. Ikke stor i forhold til vores 125 kvadratmeter på Østerbro, men stor nok til at rumme en familie på fem, som har lyst til at leve tæt.

Eventyr og overraskelser

Vi tog afsted i august 2016 - cirka 10 måneder efter vi havde taget beslutningen. Vores begyndelse var hård, mest for mig og lidt for ungerne, men ikke for skipper.

Det tager tid at lande i et eventyr, og et eventyr som det her, kan man ikke planlægge fra start til slut. Men et eventyr må helst også gerne byde på overraskelser. Og det må man sige, at det her eventyr har gjort.

Vi har nu været afsted i cirka halvandet år. Det har netop været nytår, og vores menu bestod af dåsemad og saftevand. Vi lå i en meget rullende ankerbugt og gik i seng før 2017 skiftede til 2018. Vi er på Turks, en ø i Caribien vi ikke vidste, hvor lå for bare en måned siden.

Vi har været steder og mødt mennesker, som har åbnet vores verden og fyldt det her eventyr med liv. Og om cirka fem uger kommer der en lillebror til verden, for det er også en del af det her eventyr. Familien, som tog afsted som fem, kommer hjem som seks.

Der var så meget, vi ikke vidste om det her eventyr den novemberaften i 2015. Vi vidste heller ikke, hvor skræmmende Køgebugt kan være, og hvordan modvindssejlads i den første måneds tid nær tog modet fra den her lille familie på fem.

Heldigvis er vi vokset med eventyret, og det er en erfaring, som man ikke kan læse sig til, men som man er nødt til at være i.

Om familien Rosentoft

Familien Rosentoft består af skipper, far og mand Christian, mor Cille, teenageren Gustav på 15 år, Bertram på 11 år, Liva på 8 år og lillebror i maven med termin i februar, som forventes at blive født på St. Martin.

Familien kommer hjem til sommer 2018 og skal finde ud af at lande i en hverdag, hvor alt starter forfra.

Her på minbaad.dk vil der komme indlæg om stort og småt, også om det der er svært og sjældent sættes ord på i en erfaren sejlerverden. Familien blogger også jævnligt om deres tur her.

Her ses Christian, der er gift med Cille. Familien blev inden afgang fulgt af DR i et halvt år (der blev bragt et indslag i 21-søndag den 21.august 2016) - Vi har et kamera med fra dem, som vi filmer med løbende. Derudover følger DR os et halvt år efter hjemkomst, for at se hvordan en familie på 5 (6 til den tid) lander efter et eventyr på to år. Lige nu er planen at lave en serie med optagelser før, under og efter, forklarer Cille.

Her sejler danskerne.

Cille Rosentoft er gravid og forventes at skulle føde på St. Martin i Caribien i næste  måned.

content-loader
content-loader
content-loader