Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sønderjyderne i aktion i Flensborg.

Sønderjyder i X-37er begejstret for sejlads i Flensborg

Jørn Juhl’s X-37er Toxic fra Sønderborg var til cool ræs i Flensborgs Förde Woche. - Her var der freibier, pigebesætninger som synger og gratis chili con carne, fortæller fordækker Peter Lindum.

Af Troels Lykke |

52-årige Peter Lindom var til Förde Woche med X-37, Toxic fra Sønderborg. Her fortæller han til minbaad.dk:

Et fint stævne arrangeret af FSC over to weekender inklusiv f.eks. German Open for J/80, sejladser for X-79, Express etc. Hver dag er der en ny, selvstændig kapsejlads, så man ret fleksibelt kan vælge, hvad der skal sejles.

Felterne er ret blandede, men der er mange store og flotte både på vandet, fra over 80 fod og nedefter, lækre Swan-både (som har deres egne løb) og en enkelt Wally.

To kvindehold

Der var også to både med rent kvindelige besætninger, Hot Quito og Tutima, som viste både gejst og evner på vandet – og i det hele taget mange unge på vandet.

Vi var målt ind efter ORC club, som er enkelt og billigt, hvis man i forvejen er i DH-systemet, og skulle bl.a. slås mod vores lokale ”arvefjende” X-40’eren Xiphias, ligeledes fra SYC.

Fredag blev det i flot solskin og en del vind til en 2. plads, hvor vi tabte knapt til Xiphias – vi mener at have kunnet hente de 6 sek., der manglede for at vinde, med en ordentlig vask af bunden, men sådan er der jo, som altid i kapsejlads, mindst én god forklaring…

Overaltsejr på distancesejlads

På lørdagens længere distancesejlads, Flensburger Pilsener-Cup, gik det bedre med en overalt-sejr efter en fin dag på vandet i let luft, som også er vores vejr.

Vi kom hjem med en meget positiv oplevelse fra det nordtyske, så hvis man er til ægte sølvtøj, freibier, pigebesætninger som synger og gratis chili con carne, er det bare at rykke sydpå en weekend eller to i efteråret.

Se resultater

content-loader
content-loader
content-loader