Gå til hoved-indhold
Havnebassinet foran Dokk1 er publikumsvenligt, men kommer vinden fra vest eller syd bliver det mere end tricky at sejle der. Her ses M32ere. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Havnebassinet foran Dokk1 er publikumsvenligt, men kommer vinden fra vest eller syd bliver det mere end tricky at sejle der. Her ses M32ere. Foto: Troels Lykke

Sejlsportsliga foran Dokk1 i Aarhus

Vindspring på 40-50 grader kan forekomme fredag, lørdag og søndag på kort, kort bane. Der sejles i Aarhus Festuge. Kerteminde, KDY, Skovshoved og Frederikshavn er favoritter. Se også program.

Af Troels Lykke |

Holdet bag Sejlsportsligaen har knoklet for, at det bliver mindst lige så sjovt at være tilskuer som sejler, som partner som frivillig og samtidig, at alle ligaholdene ligeledes får et anderledes stævne, forklarer Nynne Desiree Mortensen fra Sejlsportsligaen.

Anderledes på flere måder, både fordi det foregår midt i Aarhus, men også midt i Festugen. Selv lyder det fra projektleder Peter Wolsing, at det er en enestående chance for at se, hvad Sejlsportsligaen kan tilbyde som koncept.

- RACE VILLAGE og Sailors Lounge med LIVE speak fra tidligere OL-sejlere er blot nogle af de ting, som gæsterne kan forvente sig. Vi har skruet helt op for alt, hvad der kan skrues på, lyder det fra en meget forvent projektleder.

Høje huse og springende vind

Sejladsmæssigt bliver det rigtig interessant, da vinden og vandet er af en lidt anden størrelse end som kendt fra de andre ligasteder.

Der bliver sejlet i inderhavnen foran Dokk1, hvor der er flere høje bygninger end bølger de fleste af årets dage. Søndagens resultater vil vise, hvilket hold der bedst kan manøvrere i de uforudsigelige forhold.

Flere af ligaens besætninger forventer dog at få fordele ved de anderledes forhold, og fra en af ligaens favoritter, Furesøen Red Stars, lyder det.

- Vi håber, at vi kan være med i kampen om podiet i Aarhus, og når vi kommer fra en sø, så er vi jo oplært med springende vind.

Ved sidste stævne klarede holdet sig rigtig godt, hvor de sprang fra en 14. plads til at vinde stævnet.

De forsvarende mestre melder klar

Holdet, som i disse dage har meget at se til, og netop er landet fra de indledende sejladser i 1 ACT i Rusland, hvor de tog stævnet med stormen, er Liga-sejlerne fra Frederikshavn.

Fra skipper Kris Hovmann lyder det om det kommende stævne:

- Styrken er helt klart at sejle på en så fed scene! Der vil være mange mennesker og forhåbentlig en masse opmærksomhed til sejlsporten. Udfordringen, at kvaliteten af sejladserne bliver lidt mere svingende, da vinden vil være mere ustabil end normal ligasejlads. Held og uheld bliver en større faktor, vi så det for nyligt i Skt. Petersborg, hvor ALLE blev fanget i et vindhul engang imellem, men det var ens for alle. Vi glæder os. 

Spørger man Frederikshavn Seahawks, som holdet kalder sig, hvem de forventer, vil prøve at skubbe dem af pinden, er der særligt to hold, som de forventer sig meget af.

- Det må være Kerteminde, Skovshoved og KDY. De er virkelig dygtige hold, som har haft en god forårssæson, og jeg tror, at dette års ligavinder skal findes blandt de nuværende top fire hold. De er tætte i pointene, så alt kan ske i de to sidste ligaafdelinger.  

Indvielse, Dannebrog og festuge

Når Sejlsportsligaen vælger at sætte sejl netop i denne weekend midt under Aarhus Festuge, er det bevidst for at blive en del af et større set-up. Det betyder rigtig meget for os, at vi er med om bord i en festuge, en indvielse af en ny havne-promenade, Kulturhovedstad 2017, og derudover et stærkt samarbejde med Aarhus Kommune, lyder det fra Sejlsportsligaen.

- For os handler det om forsat at gøre Sejlsportsligaen attraktiv for sejlere, klubberne og partnere, så dette set-up er rigtig interessant, selvom det selvfølgelig betyder, at det bliver uden det klubhus, som normalt danner grundlag for proviantering, fortæller Wolsing, daglig leder af ligaen, og fortsætter:

- Vi har lavet et alternativt havnemiljø med alt fra olietønder til Ben & Jerry, til gourmetmad og ’sociale medier’ aktiviteter. Der er ingen tvivl om, at for publikum bliver dette set-up sejlads helt tæt på og med masser af underholdning. For sejlerne er ambitionen ikke mindre, vi vil gøre vores for, at det bliver rigtig intenst og udfordrende.

LIVE fra havnen

Sejladserne bliver speaket af tidligere OL-sejler Susanne Salminen og speaker fra OL i Rio Jonathan Bay, som alle tre dage ved sidde i RACE VILLAGE og guide holdene og publikum gennem de mange sejladser.

Det forventes, at der sejles tæt på 50 sejladser hen over weekenden af en varighed på 12 min.

Programmet for weekenden:

Torsdag d. 24. august

Åbning af det nye havnemiljø

Kl. 13.00 Åbningsceremoni af havnefronten

Kl. 13.00-17.00 Underholdning og aktiviteter ved Aarhus Kommune

Kl. 17.00-19.00 Sejlsportsligaen VIP / showsejlads

Fredag d. 25. august

Sejlsportsliga race / dag 1

Kl. 12.00 Skippermøde / RACE VILAGE åbner

Kl. 13.00 Dagens første ligasejlads starter

Kl. 13.00-18.00 Ligasejlads / LIVE speak og musik på kajen

Hospitality i race village / sailor lounge

Kl. 13.00-18.00 Der sælges nordisk gourmetmad fra NORD, frugt fra Østjysk

Firmafrugt, Ben & Jerry is og kaffen brygges af Peter Larsen Kaffe.

Lørdag d. 26. august

Sejlsportsliga race / dag 2

Kl. 10.00 Dagens første ligasejlads starter

Kl. 10.00-19.00 Ligasejlads / LIVE speak og musik på kajen

Kl. 10.00-19.00 Der sælges nordisk gourmetmad fra NORD, frugt fra Østjysk

Firmafrugt, Ben & Jerry is og kaffen brygges af Peter Larsen Kaffe.

Søndag d. 27. august

Sejlsportsliga race / finaledagen

Kl. 10.00 Dagens første ligasejlads starter

Kl. 10.00-16.00 RACE VILLAGE er åbent og der kan købes forplejning til alle

Kl. 10.00-16.00 Ligasejlads / LIVE speak og musik på kajen

Kl. 16.00 AIX Præmieoverrækkelse

Dokk1 er vældig populær i Aarhus. Her er der bibliotek, udstillinger og foredrag og en stor kaj, hvor der kan ses sejlsport fra. Foto: Visit Aarhus

content-loader
content-loader
content-loader