Gå til hoved-indhold
Sejlsportsliga stævne i Skive. Foto: Skive SejlklubKapsejlads
Her er Sejlsportsligaen i Skive. Foto: Skive Sejlklub

Skovshoved Sejlklub vært ved liga og andre klasser

Skovshoved sejlklub er 9. og 10. september vært når junior- og ungdomsklasserne samt Sejlsportsligaen samles til stort stævne, plus A-Cat og Hobie SPI.

 

Af Maria Ravn Jürgensen |

Skovshoved sejlklub afholder i weekenden 9. og 10. september DM for flere af junior- og ungdomsklasserne, finalen i Sejlsportsligaens 2. Division, NM for A-cat og DM for Hobie SPI.

Livet efter ungdomsklassen i fokus

Sejlklubben udnytter weekenden til at vise ungdomssejlerne hvilke muligheder der er efter ungdomsklasserne.

Formand for Skovshoved Sejlklub, Jesper Meulengracht udtaler

- Det har længe været et ønske i klubben, at give vores ungdomssejlere indsigt i hvilke muligheder, der er for at fortsætte sin sejlerkarriere,  når man vokser ud af junior- og ungdomsbådene.

- Derfor er det fantastisk, at vi nu har mulighed for at afholde et af de største junior- og ungdomsstævner i Danmark samtidig med at vi afvikler en del af finalen i Danmarksmesterskabet for klubhold og ydermere kan afholde mesterskaber for nogle flerskrogsklasser, siger Jesper Meulengracht.

For at byde de unge ind i de voksnes rækker, er det planen at der skal ske en lodtrækning blandt ungdomssejlerne, hvor 30 vindere får muligheden for at sejle en lige sejlads med ligaskippere og besætning. Jesper Meulengracht fortsætter

- Det giver os mulighed for, ikke bare at vise vores egne ungdomssejlere, hvad de kan stile efter senere i livet, men alle de ungdomssejlere, der kommer til stævnet.

Op mod 400 sejlere

Der er 80 hjælpere til at sørge for de godt 400 sejlere til lands og til vands. Projektleder Jan Schlüter påpeger at både Liga stævnet og ungdomsstævnet skal gennemføres af lige så høj kvalitet som det plejer, og tilføjer

-  Derfor er det vigtigt, at vi får et godt samspil mellem de frivillige fra hele klubben, så det er både vores voksensejlere, vores ungdomssejlere, forældregruppen bag vores ungdomsafdeling, vores bestyrelse og alle vores andre medlemmer, der skal aktiveres til dette stævne, siger Jan Schlüter.

Stor opgave for sejlklubben

Hos Dansk Sejlunion udtaler Mads Flyger.

- Vi har fra DS side været forsigtige med at spørge om nogle klubber kunne løfte den store opgave, så da SKS spurgte om de måtte afvikle DM’et, samtidig med et ligastævne, var der ikke meget betænkningstid inden vi besluttede at lægge DM i Skovshoved i 2017, og fortsætter

- Siden ligasejladserne startede har det været en drøm for os i DS, at man kunne kombinere disse stævner med vores Grand Prix stævner eller, som i dette tilfælde, med et stort DM, hvor alle klasserne er til stede.

- Det giver en fantastisk synergi, hvor de unge sejlere kommer til at være sammen med de voksne til samme stævne og kan se, at der er et langt og spændende sejlerliv – også efter optimisten, siger Mads Flyger.

content-loader
content-loader
content-loader