Gå til hoved-indhold
Sejrsjubel og god team spirit. Holdene var blandet med både Dongfeng- og Dinex-deltagere. Foto: DinexKort Nyt
Sejrsjubel og god team spirit. Holdene var blandet med både Dongfeng- og Dinex-deltagere. Foto: Dinex

Global virksomhed satser på teambuilding til søs

Stærkt fynsk partnerskab er indgået mellem cleantech-virksomheden Dinex og det nyopstartede GoSail. Samarbejdet giver erhvervslivet mulighed for anderledes teambuilding. Bl.a. Dongfeng har været på vandet.

Af Sara Sulkjær |

Den verdensomspændende virksomhed, Dinex, har netop indgået et samarbejde med GoSail, der bruger sejlads som et udviklingsværktøj både for grupper og individuelle samt tilbyder kurser og arrangementer til virksomheder. 

Stærkt fundament

Trods GoSails forholdsvis korte liv er virksomheden i besiddelse af et stærkt fundament, da stifterne bag virksomheden er to meget erfarne herrer, som har samarbejdet omkring udvikling af mennesker på havet i mere end 13 år. 

Duoen består af Søren M. Laugesen og Jens Henrik Lund, som foruden driften af eventvirksomheden også har stået for rekrutteringen og afviklingen af alle de store sejlsportsmesterskaber afholdt i Middelfart de seneste 10 år.

- Der er tale om et perfekt match. Familien Dinesen har været engageret i sejlsporten i mange år, og forstår både sporten og bådenes kommercielle potentiale. Vi ser store muligheder i at udnytte hinandens kompetencer, og er glade for samarbejdet. Dinex tør afprøve nye løsninger og ser mulighederne for GoSail, forklarer Jens Henrik Lund, partner i GoSail, i en pressemeddelelse. 

Entreprenørånd helt ud til fingerspidserne

Dinex er ikke bange for at gå forrest og er kendt i branchen for deres innovative løsninger bl.a. med deres nye patenteret teknologi Eminizer(R), som reducerer udledning yderligere sammenlignet med nutidens lovkrav, og derudover reducerer både størrelse og vægt med 50%. 

Dinex er dog ikke blot i stand til at se mulighederne i deres egen branche, men også udenfor branchen. 

- Mange virksomheder kan lære af Dinex og deres helt ekstraordinære måde at skabe relationer med kunderne samt udvikle disse, når bølgerne går højt, mener Jens Henrik Lund. 

Dinex bruger derfor GoSail aktivt til at skabe relationer til kunder samt udvikle og udfordre dem i fællesskab med medarbejdere. 

- Det er en stor oplevelse for alle, som bliver kastet ud i det. Samtidig er det en helt unik mulighed for at skabe en tæt relation til vores kunder, og vi oplever at vores medarbejdere knytter et stærkt bånd til kunderne efter en tur på vandet, fortæller Torben Dinesen, Dinex.

Dinex udfordrer kinesisk storkunde 

Den 18. juni i år havde Dinex deres største kinesiske kunde, Dongfeng, med på vandet. En virksomhed, med cirka 150.000 medarbejdere og en omsætning i 2016 på omkring 15,6 milliarder kroner. Med en markedsandel på 20 % af det kinesiske lastbilsmarked er Dongfeng derfor en særdeles vigtig kunde for Dinex.

En meget formel kinesisk forretningskultur og Dongfeng’s størrelse har dog ikke afskrækket Dinex fra at udfordre kineserne - og det med god grund. Dinex havde nemlig endnu en succesfuld dag på vandet i juni. 

- Vi havde også kineserne med for et par år siden, og det var en kæmpe succes, som de stadig snakker om, når vi møder dem på kontoret i Kina. Ved samme event udleverede vi gummistøvler til dem, som de tog med hjem. Gummistøvlerne var sådan et stort hit, at jeg på min efterfølgende rejse til Kina måtte have ekstra med i kufferten, fortæller Torben Dinesen. 

Dinex og Dongfeng’s team dystede i to Dinex-både, hvor vinderne fik overrakt medaljer og blev hyldet.

Koncepterne matcher

Sejlads er en klimavenlig aktivitet, hvor man bruger naturens kræfter, hvilket ligeledes er helt i tråd med Dinex cleantech produkterne, som reducere luftforurening. GoSail’s koncept med at tilbyde udviklende oplevelser er derfor også noget, Dinex vil benytte sig af i fremtiden. 

- Jeg kan kun anbefale, at flere virksomheder udfordrer sig selv og invitere på en ”Vikinge-tur”. Det er mere effektfuldt end traditionel teambuilding, som vi kender det i dag. Her bliver man for alvor tvunget til at påtage sig en rolle i teamet og alle bliver ”tvunget” til at samarbejde. Kan man ikke det, så lykkedes man ikke, og det er en sund læring at få i fællesskab med sine kollegaer og kunder, som man skal hjælpe i dagligdagen, afslutter Torben Dinesen.

Om Dinex: 

Dinex udvikler og producerer udstødnings- og emissions løsninger til OEM leverandører af lastbiler og entreprenørmaskiner i hele verden, samt reservedele og udstødningssystemer til eftermontering på tunge kørertøjer.

Dinex opererer med ca. 1200 ansatte i mere end 16 lande og har et globalt produktions setup i USA, Kina, Rusland og Europa.

Dinex og Dongfeng samarbejder på vandet. Foto: Dinex

content-loader
content-loader
content-loader