Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Martin Kirketerp pakker spileren mellem sejladserne og er grinder på opkryds. Han hænger også en del. - Jeg er arbejdsmand om bord, helt klart, siger han til minbaad.dk. Foto: Martinez

Kirketerp vinder sit andet prof-VM i karrieren

Aarhus-sejler Martin Kirketerp vandt VM i Tp52 i Scarlino i Italien. Vi har talt med den 34-årige sejler, der strøg til tops uden førstepladser.

Af Troels Lykke |

Det er anden gang at OL-guldvinder fra 2008, Martin Kirketerp, vinder VM i en bådklasse. Første gang var i 2009 i prof-klassen RC44. Nu har Aarhus-sejleren atter vundet VM.

Det skete også i en prof-klasse, nemlig Tp52, som den 34-årige nu arbejder på. Det foregår på båden Platoon fra Hamborg. Faktisk får alle om bord penge for at sejle på bådene, og niveauet er derfor virkelig højt. Tp52-guldet kom i hus i Scarlino i Italien, nord for Rom.

Amatør styrede

Der blev sejlet i mellemluft og holdet på tretten mand lavede egentlig ikke gode starter, men sejlede sig konstant op gennem det lille felt på ti både.

De nåede dog ikke at vinde en sejlads, men havde den del andenpladser. Sejren var særlig god da ejeren af båden, Harm Müller-Spreer, selv styrer båden.

- På de fleste andre både i klassen er det professionelle sejlere, der styrer båden, men vores rorsmand er amatør, så det er ekstra flot at vi vinder. Det er en dejlig følelse, jeg er jævnt tilfreds. Det er faktisk første gang i de to et halvt år, at jeg har været med, at en ejer styrer og vinder VM i Tp52 klassen, men det skal siges at vores taktiker John Kostecki er virkelig god, men også strategen Jordi Calafat, siger Martin Kirketerp om den amerikanske taktiker.

Kostecki har tidligere vundet Volvo Ocean Race og America’s Cup. Holdet har i år været lavet to andenpladser i Tp52-serien og nu dette VM-guld.

Martin Kirketerp, der blev far for anden gang for to måneder siden til pigen Emma, forklarer at der i år mangler tre stævner mere i serien, som det tysk-ejet hold fører lige nu.

Håber på jordomsejling

Martin Kirketerp havde et par uger forinden VM, krydset Atlanterhavet på jordomsejleren Vestas 11th Hour fra Portutal til USA, hvor en amerikansk skipper ville teste om Martin Kirketerp skulle med i troppen, når Volvo Ocean Race starter til oktober. Det har den 1,87 meter høje og 100 kilo tunge sejlere ikke fået svar på endnu.

- Jeg håber rigtigt, rigtigt meget på at sejle Volvo Ocean Race igen, men jeg har ingen aftale endnu. Holdet tester lige nu flere sejlere. Der er mange brikker der skal falde på plads hvis det lykkedes, forklarer Martin Kirketerp til Aarhus Stifstidende&minbaad.dk

Han sejlede med i Volvo Ocean Race for fem år siden.

Martin Kirketerp er så vidt vi kan se godt gemt, som nr. tre fra venstre.

content-loader
content-loader
content-loader