Gå til hoved-indhold
Tur
Båden er 25 meter lang. Foto: Krestine Havemann
Tur
Instruktør og forfatter Hella Joof, skuespiller Nikolaj Kopernikus, radiovært Peter Falktoft, skuespiller Sus Wilkins, dj og dessertkok Christel Pixi og kok Gorm Wisweh udgør de seks deltagere i ’Over Atlanten’. Foto: Krestine Havemann
Tur
Foto: Krestine Havemann

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - se program gratis her

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Af Troels lykke |

Instruktør og forfatter Hella Joof, skuespiller Nikolaj Kopernikus, radiovært Peter Falktoft, skuespiller Sus Wilkins, dj og dessertkok Christel Pixi og kok Gorm Wisweh udgør de seks deltagere i ’Over Atlanten’, som sammen skal styre det 25 meter lange sejlskib ’Challenger 93’ over det enorme Atlanterhav.

Holdet stævnede i november ud fra Las Palmas på Gran Canaria. Med sig havde de to OL-vindere i skikkelse af henholdsvis Jesper Bank og Martin Kirketerp, der stod for sikkerheden ombord og ikke mindst at oplære de fuldstændig uerfarne gaster.  

Holdet blev revet godt rundt de første par dage, og det blev en rigtig ilddåb for gasterne, før de ramte Passatvindene, som gav holdet medvindpå den 2600 sømil lange sejlads over Atlanterhavet.

På Kanal 5 i aften kl. 21

I ’Over Atlanten’ hører man i otte programmer på Kanal 5 om besætningens mange forhåbninger og frygten for mødet med det ukendte, der viser sig at byde på langt større udfordringer, end nogen af dem havde forestillet sig. 

Det bliver intenst, barskt, opløftende og yderst underholdende, når deltagerne i fællesskab skal overkomme søsyge, hjemve og hårdt fysisk arbejde. I aften kl. 21 er der premiere på programmet på Kanal 5.

Barskt var det nu ikke for OL-guldvinder fra 2008 og Volvo Ocean Race-sejler fra 2012, Martin Kirketerp, som vi i dag talte med. Han var netop kommet hjem til Aarhus efter træning i Valencia på en sejlmaskine, TP52, hvor han er gast på Platton.

83 fods tomaster fra 90'erne

Holdet sejlede på en 83 fods båd fra 90'erne, der havde været med i jordomsejlingen Whitbread Round The World i 90'erne.

- Den har to master og var god til formålet, fordi den er super rummelig og lav, stadig i race-mode, fortæller Martin Kirketerp, der var én blandt 17 personer om bord.

Ud over Jesper Bank, der var kaptajn om bord, samt Kirketerp, var der også en sejler og læge, Søren Morgen. Derudover var der tre spanske sejlere, herunder ejeren, der har haft båden i 25 år. Dertil var der fotografer og de seks kendte sejlere.

Peter Falktoft var søsyg

Martin Kirketerp havde det hyggeligt om bord på den 21 dages sejlads.

- Jeg var meget overrasket over, at folk var gode til at holde humøret højt og masser af gå-på-mod. De kendte var fantastisk godt selskab med humor. Normalt er der mere stille om bord end på en ræsbåd, så underholdningsværdien var i top. Men Peter Falktoft fik brug for lægen om bord, fordi han var plaget af søsyge, forklarer Kirketerp til Minbaad.dk.

Den tidligere Volvo-sejler var vagtkaptajn om bord. Når Jesper Bank var oppe, var Kirketerp nede. Således delte de ansvaret og passede på, at sejlerne ikke kom galt afsted, når de eksempelvis skulle lære at styre og skifte sejl, også i en del vindbyger.

Hella Joof, hun var satme sjov

Særlig én skuespiler var sjov, mener Kirketerp:

- Hella Joof, hun var satme underholdende og kærlig og meget bramfri, det gjaldt sådan set alle. Som dagene gik, blev tonen mere og mere bramfri. Og det var også hyggeligt at være sammen med Jesper Bank, siger Kirketerp, der kender Jesper Bank fra OL-satsningen i 2008, der førte til guld med Jonas Warrer.

Her var Bank mental rådgiver og coach for duoen.

Det første afsnit kan allerede nu ses gratis på Dplay her.

content-loader
content-loader
content-loader