Gå til hoved-indhold
Martin Kirketerp fra Aarhus, professionel sejler på TP52er, var på Oure og dele guldkorn ud. Foto: OureKapsejlads
Martin Kirketerp fra Aarhus, professionel sejler på TP52er, var på Oure og dele guldkorn ud. Foto: Oure

Kirketerp delte guldkorn ud på Oure

Besøget indebar blandt andet et indblik i livet som professionel kapsejler, fremvisning af den meget omtalte OL-guldmedalje og en god portion tricks til at optimere sejlernes trim.

Af Troels Lykke |

Fredag den 11. august 2017 havde Sejlerne fra Oure besøg af OL-guldvinder og professionel TP52-sejler Martin Kirketerp.

Besøget indebar blandt andet et indblik i livet som professionel kapsejler, fremvisning af den meget omtalte guldmedalje og en god portion tricks til at optimere sejlernes trim.

Han fortalte blandt andet om, hvordan droner bliver brugt til at filme det tyske TP52-hold, han er en del af, hvor der hver dag under kapsejlads bliver analyseret efter sejladserne.

En viden, der både gavnede Oure Højskoles nye og unge sejlergeneration, samt de mere garvede sejlere fra højskolens sejlerinstruktørlinje.

Træner til kapsejlads på Sydfyn

Den nye viden blev taget i brug med det samme, da sejlerne, under kyndig vejledning af Martin Kirketerp og højskolens sejlerinstruktør Mads Groth, prøvede alle trimmulighederne af i praktisk og kunne se konsekvenserne af trimningen i aktion.

Begge hold får god mulighed for at prøve de nye teknikker af, da kalenderen de kommende uger indeholder et par kapsejladser i de sydfynske farvande. 

På Oure bruges stadig DS37eren, men også J/70ere.

OL-guldmedalje fra 49er-sejlads i Kina i 2008, hvor Kirketerp vandt med Jonas Warrer efter dramatisk sejlads, hvor de lånte kroatisk båd, da deres egen mast knækkede få minutter før start.

content-loader
content-loader
content-loader