Gå til hoved-indhold
Her er de pt. 44 forskellige valgmuligheder, som er i MarinaGuide.dk's nye søgeportal. Også andre brugergrupper end sejlere kan have glæde af søgemulighederne.Kort Nyt
Her er de pt. 44 forskellige valgmuligheder, som er i MarinaGuide.dk's nye søgeportal. Også andre brugergrupper end sejlere kan have glæde af søgemulighederne.

MarinaGuide.dk klar med forbedret søge-funktion

Havneportalen, MarinaGuide.dk, gør det nemmere at finde en specifik havn, alt efter hvad den enkelte sejleren søger i havnemiljøet. Indehaver, Karin Meulengrath, fortæller om sitet.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Havneportalen MarinaGuide.dk er klar med forbedret søge funktion. 44 søge-muligheder gør sitet til sejlernes mest detaljerede vejviser.

Karin Meulengrath, indehaver af MarinaGuide.dk fortæller:

- Havnene er levende miljøer i stadig forandring. Nye brugergrupper kommer heldigvis til og erstatter den ældre generation af sejlere, som går på land efter mange år med fritiden til søs. Den udvikling skal naturligvis også afspejles i en moderne søgeportal, og derfor har vi givet MarinaGuide.dk en alvorlig overhaling, så portalen nu giver svar på, hvad både sejlere og andre med 'maritimt blod' i årene stævner ud efter, forklarer Karin Meulengrath.

MarinaGuide.dk nåede op på 125.000 besøgende på udkig efter den rigtige havn i højsæsonen 2017.

Langt mere detaljeret

- Vi har været i IT-maskinrummet, og jeg tør godt love, at portalen i dag er den langt mest detaljerede guide til, hvad du kan finde i danske havne. Er man sejler-familie med små børn, der udelukkende vil sejle til havne med en badestand, legeplads og badebro, så kan guiden finde netop den kombination frem, forklarer Karin Meulengrath.

Køjer på fire hjul

Et område, som har fået stor betydning for havnenes økonomi, er netop autocampere. Mange tidligere sejlere har skiftet båden ud med køjer på fire hjul, og de vil fortsat overnatte på havnene - præcis som de plejer og i det miljø, de elsker.

Derfor er pladser til autocampere naturligvis et af de kriterier, som man nu kan søge havne efter. Så sitet er også brugbart for autocampister, som der bliver stadig flere af.

Login med skibs-størrelse

- Men portalen har stadig sit største fokus på sejlerne - for uden skibe intet maritimt miljø. Portalen lancerer nu et særligt login til sejlerne, hvor bådens dybdegang, længde og bredde tastes ind. Og wupti, så har man sin egen havnelods, som kun viser de havne, man kan anløbe. For hvem har lyst til at klikke på havne, man alligevel ikke kan anløbe?, fortæller Karin Meulengrath.

Beskrivelserne af de enkelte havne rummer desuden både en oversigtsplan og vanddybder i bassinerne.

Drone-video giver høje besøgstal

Karin Meulengrath har også de nødvendige certifikater til droneflyvning. De sidste år har hun haft dronen i luften over rigtig mange af de havne, som har ønsket at optimere markedsføringen med en drone-film, der viser havnemiljøet lidt fra oven.

- Jeg er overbevist om, at de mange drone-præsentationer er med til at give MarinaGuide.dk stadig højere besøgstal - i juli over 125.000 besøgende. Mange sejlere har tagets websidens muligheder til sig - til glæde for havnene, som får ekstra opmærksomhed og fokus på havnens mange tilbud. Eller somme tider mangel på samme. For man skal ikke tage fejl. Der er stadig sejlere, som elsker fred og ro, og som for alt i verden vil undgå cirkus og tivoli-stemning. De kan også bruge MarinaGuides søgefilter, bare med modsat fortegn, siger Karin Meulengrath.

Alle havne kan snart være med

MarinaGuide rummer i dag detaljerede informationer om cirka betalende 100 havne, men i løbet af vinteren kommer de resterende lystbådehavne med i en reduceret udgave. Den løsning arbejdes der dog stadig på i 'IT-værftet'.

content-loader
content-loader
content-loader