Gå til hoved-indhold
Selvom Vegvisir Race i 2018 blot sejles for anden gang, har flere sejlere allerede taget sejladsen til sig. Foto: Vegvisir RaceKapsejlads
Selvom Vegvisir Race i 2018 blot sejles for anden gang, har flere sejlere allerede taget sejladsen til sig. Foto: Vegvisir Race

Vegvisir Race: 39 sejlere klar efter 48 timer

Sidste års 16 både er for længst rundet i 2018-udgaven af Vegvisir Race, der starter 23. august. Særligt tyskerne er vilde med sejladsen.

Af Sara Sulkjær |

13 singlehand-sejlere og 26 doublehandere har på 48 timer meldt sig til sommerens Vegvisir Race. Carl Erik Hansen, der er formand i en af de medarrangerende klubber, Sejlforeningen Vikingen i Nykøbing F, glæder sig over interessen:

– Det er super godt! Jeg glæder mig i den grad over, at vi allerede nu har så mange tilmeldinger. Og skønt, at der også er lokale imellem, siger han i en pressemeddelelse.

En hurtig gennemgang af den spæde deltagerliste viser, at der allerede nu er deltagere i næsten alle Vegvisir Race Class’erne. Dog er flerskrogssejlerne pt. kun repræsenteret på den 80 sømil lange singlehand-sejlads i form af en Corsair 600 Pulse.   

– Vi er rigtig glade for allerede nu at kunne sige velkommen til de 39 første deltagere, og vi ser frem til at byde mange flere velkommen, fortæller Morten Brandt, der har udviklet sejladsens koncept.

Nordmand og hollænder kommer til Falster

13 både, svarende til 26 sejlere, deltager doublehanded, mens 13 har tilmeldt sig singlehanded-sejladserne. 

Ser man på doublehanderne er der i 2Star Mini 170 klassen (den 170 sømil lange bane for både kortere end 25 fod) fem besætninger. Samtidig ser tilmeldingen i 2Star 210, altså den 210 sømil lange bane for både længere end 25 fod, således ud: 

Vegvisir Race Class (VRC) Small to både, VRC Medium tre både, VRC Large to både, mens der i VRC XL pt. er én båd til start. 

I alt er der repræsenteret fire nationaliteter: otte tyske, tre danske, én norsk og én hollandsk. 

11 tyskere på startlinjen

Ligeledes fordeler singlehand-sejlerne sig med to sejlere i VRC Mini, tre i VRC Small, fire i VRC Medium, tre i VRC Large samt én solosejler i VRC Multihull Small. 

Med hele 11 tyske singlehand-sejlere på startlinjen og blot to danske har vores naboland lagt sig klart i front inden starten. 

Tilmeldingen for deltagelse til Early Bird pris 729 kr. er stadig åben.  

Læs mere om sejladen her og følg med på Facebook her.  

content-loader
content-loader
content-loader