Gå til hoved-indhold
16 både sejlede sidste år med i den første Vegvisir Race. Foto: Vegvisir RaceKapsejlads
16 både sejlede sidste år med i den første Vegvisir Race. Foto: Vegvisir Race

Vegvisir Race 2018 rykkes to måneder frem

Deltagerne i den anden udgave af den udfordrende kapsejlads Vegvisir Race kommer til at sejle tæt på fuldmåne i august. Det er blevet besluttet af parterne bag eventen.

Af Sara Sulkjær |

Mere luft i kapsejladskalenderen, bedre plads på hotellerne i Nykøbing F. og bedre timing i forhold til andre lokale begivenheder i Guldborgsund Kommune er blandt de gode grunde til, at Vegvisir Race 2018 bliver sejlet i august og ikke i juni, som tilfældet var i år. 

- Vi har en ambition om, at Vegvisir Race skal være en event, der har flere sideevents som handler om bæredygtighed, økologi og havmiljø. Det viste sig i år, at timingen tæt på Sankt Hans og skolernes sommerferie ikke var optimal. Klubberne, der i den grad er med til at løfte eventen, havde også en større udfordring i forhold til rekruttering, fordi arrangementet Vild med Vand faldt umiddelbart inden Vegvisir Race, forklarer idémand bag sejladsen, Morten Brandt, og fortsætter: 

- Når alt det er sagt, så er august en genial måned for sejlsport i Danmark. Himlen er mørk, stjernerne klare, vandet er varmt, og vejret er godt, uddyber Brandt, og tilføjer, at der nok ikke bliver helt mørkt under sejladsen, da der er fuldmåne den 26. august. 

Festgaranti for deltagerne

Starten på hovedbegivenheden, 2Star-løbet Vegvisir Race 2018, går torsdag den 23 august kl. 19.00. Sejlerne kommer ud på en 215 sømil lang bane. 24 timer senere går starten på nyskabelsen, en singlehanded-sejlads på 85 sømil. 

Der bliver dermed fælles målgang for alle deltagerne i løbet af lørdagen, hvor sejladsen skydes af kl. 19.00. Ifølge arrangørerne sikrer man hermed, at alle kan være med til præmieoverrækkelse og Vegvisir Race After Party, hvor der som i år vil være masser af god stemning, god mad og fri bar. 

- Da 2Star-sejladsen består af udfordrende inshore-navigation i kombination med et langt offshore-ben har vi gode muligheder for at justere banelængden, hvis det skulle blive let vejr. Dermed kan vi garantere, at alle kommer med lørdag aften. 

- Vi mener i øvrigt også, at to nætter og to dage på havet er længe nok til, at deltagerne når at finde deres indre Vegvisirer, siger Morten Brandt med reference til, at Vegvisir-tegnet er et slags indre kompas, der hjælper bæreren af det til at finde vej og træffe de rette beslutninger.

Store krav til taktik og strategi

Ligesom i år vil omsejlingsretningen på begge baner være valgfri for broderparten af distancen, hvilket betyder, at sejlerne ikke kun skal mestre de taktiske udfordringer, men også de strategiske, når ruterne planlægges efter skippermøde og vejrbriefing torsdag middag.  

Banerne vil blive offentliggjort i starten af oktober, mens tilmeldingen åbner midt i oktober. 

Du kan holde dig opdateret om begivenheden på eventens hjemmeside eller på Facebook
content-loader
content-loader
content-loader