minbaad.dk
torsdag 24. maj

Flere nye danske besætninger er på vandet i Kiel, herunder Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl. Foto: Dansk Sejlunion/Flemming Ø. Pedersen

Dansk 49er ligger 3'er til Kielerwoche

49er-duoen med Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl avancerer yderligere i Kiel. Også super dag for Patrick Döpping, der henter hele 28 placeringer i Laserjollen.

Kapsejlads | 24-06-2017 00:29 | Af  Sara Sulkjær

Efter gårsdagens sejladser til Kielerwoche rykkede 49er-drengene Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl 15 pladser frem i tabellen, til en samlet 9. plads. 

I dag, fredag, formåede de to sejlere så igen at finde farten, da de med en serie på 3-8-3-12 hentede yderligere seks pladser. Dermed ligger sejlerparret samlet på en flot 3. plads. 

På niveau med feltets topsejlere

Endnu flere placeringer hentede Patrick Döpping dog i Laser-feltet. Med en 7-4-5-serie fredag kan den unge Laser-sejler rykke hele 28 pladser frem i den samlede stilling, således at han inden lørdagens sejladser er placeret som nr. 24.

- Hvilken dag. Jeg havde virkelig god fart - helt på niveau med feltets topsejlere. Vi havde 16-22 knob, så det ser ud til, jeg kun mangler at forbedre min fart i lette vindforhold, skriver en glad Patrick Döpping på sin Facebookside

Döpping er eneste dansker i Laser Standard-feltet, hvorimod der er dansk på både 24., 33., 46. og 49. pladsen blandt 49erne. 

Blandet dag i 49erFX og Nacra

Også i kvindernes 49erFX er flere danskere til start. Her droppede Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby dog ned med en enkelt placering, og ligger dermed samlet nr. 13. Ligeledes er der dansk på 21. og 40. pladsen. 

I Nacra-feltet er der desuden danske sejlere på 8., 9. og 13. pladsen. Anne-Line Lyngsø Thomsen og Jakob Faarvang er her bedst placerede og sejlede i dag en 5. plads i første sejlads. 

- Hvad der herefter skete, er ikke oplyst, men fakta er, at de i resultatlisten er noteret for en kompensation på 7,4 point i hver af de tre følgende sejladser, forklarer Sejlerlandsholdet på Facebook

Kielerwoche slutter på søndag, 25. juni. Se alle resultater fra stævnet her

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET