Gå til hoved-indhold
Kielerwoche sluttede uheldigt for Lübeck og Buhl. Foto: 49er brothersKapsejlads
Kielerwoche sluttede uheldigt for Lübeck og Buhl. Foto: 49er brothers

49er-drenge brækker salingshorn og misser medal race

Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl kom ikke til at sejle med om medaljerne til Kielerwoche. Nacra 17 med Anne-Line Thomsen og Jakob Faarvang blev bedste danskere på en 8. plads.

Af Sara Sulkjær |

Det var ikke 49er-sejlerne Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhls dag i Kiel. I en træningssession før medaljesejladsernes start kl. 13, satte sort uheld en effektiv stopper for drengenes videre færd til stævnet:

- Vi nåede desværre aldrig til start i medal race, fordi vi brækkede vores salingshorn i træningen lige før start. Vi er super trætte af det, da vi havde glædet os meget, skriver drengene på deres Facebookside

Selvom Lübeck og Buhl fredag var helt oppe i top-3 sørgede en blandet lørdag samt søndagens uheld for, at de kan vende kursen mod Danmark med en samlet 9. plads i bagagen.

7'er i medal race

Knap så uheldige var den ene danske Nacra 17-besætning med Anne-Line Thomsen og Jakob Faarvang. Til søndagens medal race var duoen 7. båd i mål, hvorfor de - som bedste danske båd - slutter som samlet 8'er.

Anderledes så det ud for den anden danske Nacra-besætning i medal race, der ligesom det russiske og japanske par ikke gennemførte sejladsen:

- Calle Hulthin Sørensen og Malene Christensen blev desværre ikke noteret for en placering i Medal Race - de slutter stævnet som nummer 9, skriver Sejlerlandsholdet.

Godkendt stævne

I kvindernes 49erFX lykkedes det desværre ikke nogle af de tre danske besætninger at kvalificere sig til medal race. Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby sluttede her som bedste danskere på en 13. plads.

Sidste OL-klasse med dansk deltagelse var Laser Standard-klassen, hvor unge Patrick Döpping viste den danske fane.

Efter et flot stævne, hvor Döpping fredag sejlede med blandt de bedste, sluttede sejleren på en godkendt 27. plads.