Gå til hoved-indhold
Det er femte gang, at Folkebådssejler Per Jørgensen og besætning vinder i Kiel. Foto: segel-bilder.deKapsejlads
Det er femte gang, at Folkebådssejler Per Jørgensen og besætning vinder i Kiel. Foto: segel-bilder.de

Danskerne imponerer i Kiel: Vinder fire klasser

Kielerwoche er en stor succes set med danske briller, hvor flere slutter helt i toppen. - Den måske bedste Kieleruge i mands minde, mener Folkebådssejler, Per Jørgensen, der vandt.

Af Sara Sulkjær |

De danske sejlere har fundet farten i Kiel, hvor den traditionsrige kapsejlads Kielerwoche netop nu løber af stablen. 

Efter første afdeling kunne danskere således stille sig øverst på podiet i hele fire klasser, hvor Jesper Nielsen vandt blandt Contenderne ligesom brødrene Jørgen og Jacob Bojsen-Møller gjorde det i 505-klassen. 

Også Europe-sejlerne måtte se en dansker snuppe førstepladsen, da Anna Livbjerg sejlede en super flot serie i Kiel. Det samme gjorde sig gældende i Folkebådsklassen, hvor den eneste danske båd sikrede en suveræn sejr. 

Tætte mærkerundinger udfordrede

En sejr, der blev sejlet hjem af Per Jørgensen, Kristian Hansen, Bent Mallemuk Nielsen og Steen "John Mast" Christensen, der var stand-in for Hansen på sidstedagen. 

- Det gik overraskende godt. Vi sejlede på samme bane som to andre klasser, så det blev tæt rundt om mærkerne. En af nøglerne var derfor at sejle taktisk i forhold til det, forklarer Per Jørgensen til minbaad.dk. 

Samtidig sikrede de mange tætte mærkerundinger brugbar erfaring til sejlerne, der i starten af august skal sejle Guldpokalen i Kerteminde, hvor også flere udenlandske både stiller til start.  

Den måske bedste uge 

Netop på grund af pokalstævnet havde flere danske både desværre droppet sejladserne i Kiel i år. Noget, de muligvis fortryder. Ifølge Per Jørgensen blev det nemlig den måske bedste Kieleruge i mands minde. 

Ikke mindst vejret spillede her en afgørende rolle, hvor sol, varme og mellemluft sikrede de perfekte rammer for afholdelsen af stævnet. Også de tyske arrangører bidrog dog til succesen: 

- De tager utroligt godt imod os udenlandske sejlere, og så kører logistikken og hele setuppet bare. Det er et fantastisk stævne, som ikke kan sammenlignes med noget andet, fortæller en begejstret Per Jørgensen.

De danske top 3-placeringer ved Kielerwoche: 

Contender
1. plads - Jesper Nielsen - se resultatliste

505er
1. plads - Jørgen og Jacob Bojsen-Møller 

Europe
1. plads - Anna Livbjerg 

Folkebåd
1. plads - Per Jørgensen, Kristian Hansen, Bent Mallemuk Nielsen og Steen Christensen

Laser 4.7
2. plads - Johan Schubert 

Formula 18
2. plads - Magnus Dahl Nicolaisen og Jesper Vogelius

Dansk 12-meter fra Marselisborg vandt også i Kiel, se resultat

Bojsen-Møller brødre er over 60 år, men sejlede suverænt i Kiel.

content-loader
content-loader
content-loader