Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Jena straffet af kong Neptun med gamle fisk

Trods 4. plads i Volvo-sejladsen var der fest på Vestas-båden, da Jena Mai Hansen og franske Martin krydsede Ækvator første gang. De tog imod alt godt fra hav og Vestas-lageret.

Af Troels Lykke |

Risikable hårklipninger, blå og rød hårlak, gamle fisk og ynkelige madrester. Kong Neptun havde sammensat en yderst spændende menu, da han mandag lagde vejen forbi Vestas-båden i Volvo Ocean Race.

De heldige ofre var Jena Mai Hansen og hendes franske kollega ombord, Martin, der som de eneste på VO65eren ikke før havde sejlet fra den ene halvkugle til den anden. 

Kong Neptun med hjemmelavet skæg

Tilmed havde de nye kapsejlere glemt at varsko Kong Neptun om krydsningen af Ækvator, der skete kl. 9.26 dansk tid. Det var derfor en noget højtråbende Neptun, der med et flot, hjemmelavet skæg og til lyden af dybe mandebrøl kort efter troppede op i cockpittet for at udøve en passende straf over de dumdristige sejlere. 

Sejlere, der dog tog straffen væsentligt lettere end bødlerne. Med smil og latter modtog Jena og Martin de delikate ingredienser fra Kong Neptuns menukort, og kan nu kalde sig for ægte havkapsejlere. 

- I øjeblikket var Jena lykkelig for at beholde håret på, men mon to uger mere uden bad vil ændre denne holdning?!, spørger Jenas makker i 49erFX, Katja Salskov-Iversen, efterfølgende på Facebook

content-loader
content-loader
content-loader