Gå til hoved-indhold
Doublehand-sejlere til AFI 2star. Foto: Pantaenius/Niels KjeldsenKapsejlads
Doublehand-sejlere til AFI 2star. Foto: Pantaenius/Niels Kjeldsen

Shorthand-sejlads udfordrer - sejlserie i 2017

Sejlads skal ikke være for let. Dansk 2Star afholder derfor serie med tre shorthand-sejladser. Samlet vinder findes til sidst.

Af Sara Sulkjær |

De senere år er ønsket om udfordringer vokset hos sejlerne. Det giver plads til nye tiltag, som tilgodeser de strømninger, der er i tiden, hvor det især er den enkelte, der skal udfordres.

En sådan udfordring fås ved at sejle med en lille besætning, såkaldt shorthand-sejlads. Det stiller krav til samarbejde, udholdenhed og overblik, og det er en form, der belønner den velforberedte, og den der ikke giver op.

Serie med tre sejladser

I Danmark har vi tre sejladser, der ligger henover sejlersæsonen, og som udgør en serie, og hvor der til sidst kåres en samlet vinder.

Det drejer sig om:

Classic Fyn Rundt – doublehand med start og slut i Kerteminde. I 2017 afholdes sejladsen d. 9-11 juni.

AFI 2star Race – to etaper. 1. Århus-Ballen og 2. Ballen-Århus. I 2017 afholdes sejladsen d. 17-18. juni.

Øresund 1-2-3 Stars – to etaper. 1. Rungsted-Flakfortet og 2. Flakfortet-Rungsted. 26-27. august.

2Star Mesterskabsserien

2Star Mesterskabsserien afholdes af Dansk2Star, som er en gruppe af sejlere med interesse for short-handsejlads. Kontaktperson er Henrik V. Jørgensen, ”X⁴Box”, som også håndterer resultatberegninger. 

Henrik Jørgensen er en rutineret short-handsejler, som meget gerne deler ud af gode råd og skipperhistorier. Han vandt serien i 2016, sammen med sin makker Jan Hansen fra Quantum Sails.

Jan og Henrik laver tillige de kendte oversigtskort til sejladserne og nogle af respitberegningerne.

Samarbejde skal lokke sejlere

De enkelte sejladser arrangeres af Kerteminde Sejlklub (Classic Fyn Rundt), Aarhus Sejlklub (AFI 2star Race) samt Kongelig Dansk Yachtklub (Øresund 1-2-3 Stars).

I sæsonen 2017 har de tre klubber desuden påbegyndt samarbejde for at lokke flest mulige på vandet. De inviterer derfor sejlere til at deltage i enten én, to eller alle tre sejladser for på den måde få en udfordring. 

- Du kan deltage i alt fra en Folkebåd og opefter. Der er simpelthen ingen undskyldning for ikke at få saltvand på brillerne og vind i håret, skriver Dansk2Star i en pressemeddelelse. 

Om Dansk 2Star

Foreningen startede i 2010 og promoverer dobbelthand-sejlads i Danmark. Der afholdes hvert år en sejladsserie, som ender med kåring af den samlede vinder af serien. Læs mere i Dansk2Stars Facebookgruppe her

content-loader
content-loader
content-loader