Gå til hoved-indhold
Tur
Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis
Tur
Tur
Tur

Oplevelsesturisme på skonnert - for den store pengepung

Tremastskonnerten Linden renoveres nu til togter i arktisk farvand og de varme lande, hvor den skal sejle med betalingsstærke kunder. Under charterturene vil Rasmus Jacobsen rykke gæsternes grænser.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

En ung mand i Skoleskibet Danmark-busseronne gelejder Fyens.dk om bord på Lindens dæk. Her ligger nyt tovværk kvejlet op, ældre grej er adskilt til eftersyn, og nylakerede blokke hænger til tørre i rækker.

Sammen med tremast-skonnertens Lindens hovedejer, navigatør Rasmus Jacobsen, Thurø, er fire unge igang med at klargøre skibet til et helt nyt liv til søs. Et projekt, der løber i omkring ti millioner kroner. 

Vil ramme det kræsne publikum

Efter planen lægger Linden omkring nytår fra kajpladsen ved Frederiksøen i Svendborg. Inden det nye år er omme, har Lindens sejl trukket i både polarnært farvand ved Svalbard - og ved de varme øer vest for Afrika.

- Den skal sejle charter for et kræsent publikum med mod på oplevelser og ekspeditioner. Det bliver eksklusive sejladser med en høj standard, fortæller Rasmus Jacobsen.

For den 50-årige Svendborg-uddannede sømand blev drømmen om eget, stort sejlskib realiseret i sommer. Vejen dertil er gået gennem tørn om bord på talrige danske og norske sejlskibe, bl. a. Brita Leth, Freia, Havet og Sörlandet.

I ni år drev Rasmus Jacobsen sammen med en lokal makker rederiet Obsea med tre undersøgelsesfartøjer. Skibene blev afhændet til den største kunde, O. S. Energy i Tyskland. Dermed åbnede sig nye veje for Rasmus Jacobsen, opvokset ved Christianshavns Kanal og søn af en fisker.

Sejladsen for Linden er planlagt, så den skal til søs hele året. I sommerhalvåret fra april til oktober skal den gøre fart i arktisk farvand. Næste år bliver det omkring Svalbard. I vinterhalvåret skal den søge mod varmere himmelstrøg, for eksempel Kap Verde eller Azorerne.

Rykker grænser

Målgruppen er et betalingsdygtigt publikum, og fundamentalt i Lindens koncept er bevidsthed om miljø, bæredygtighed og økologi.

- Det er punkter, vi så langt som overhovedet muligt vil praktisere om bord. Andre rederier, der tilbyder sejlads deroppe, bruger motorskibe. De udleder CO2. Vi vil bruge sejl alt det, vi overhovedet kan, siger Rasmus Jacobsen.

Sejladserne vil få præg af ekspedition. På nogle af turene i Arktis vil Linden eksempelvis også have slædehunde med på dækket.

- Vi skal ud og rykke grænser, siger Lindens skipper.

Salget af ekspeditions-rejserne er så småt igang. Rasmus Jacobsen oplyser, at flere grupper har vist interesse for at chartre hele skibet. Så bestemer man også selv, om man tager den luksus at bruge firmands-kahytterne til kun en eller to personer.

Kilde: Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader