Gå til hoved-indhold
Mark Ambech fortæller at David Thomas har været en fremragende skipper og læremester. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.Kort Nyt
Mark Ambech fortæller at David Thomas har været en fremragende skipper og læremester. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Fyns Amts Avis, Søsiden

Tremastskonnerten Fylla overtages af 30-årige Mark

65-årige David Thomas overlader rattet til 30-årige Mark Ambech, som i forvejen er styrmand. - Et sejlskib er for mig et sted, hvor man kan møde fantastiske mennesker, siger Mark Ambech.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Fyns Amts Avis, Søsiden |

Den 1. maj får den sydfynske tremastskonnert Fylla ny skipper. Den på tirsdag 65-årige David Thomas slipper rattet, og overlader skonnerten til den 30-årige Mark Ambech.

For Fyllas nye skipper er det en forfremmelse om bord på et skib, som han i forvejen kender efter flere sæsoner som styrmand.

God læremester

- David og jeg svinger utrolig godt sammen. Han har været en fremragende skipper og læremester for mig, fastslår Mark Ambech overfor Fyns Amts Avis.

Fyllas nye skipper stammer fra Odense, men er i dag marstaller. Mark Ambech er fx aktiv i den Småborgerlige Sangforening, og han er frivillig i kredsen omkring veteran-coasteren Samka. Mark Ambech er gift med en sømand, Nicoline Kastberg Larsen. Sammen har parret to børn.

Elev på skoleskibet Danmark

Efter en tid som skovarbejder følte Mark Ambech, at han manglede noget i tilværelsen og fik så i 2007 muligheden for sejlads som elev på skoleskibet Danmark. Det viste sig at være rette kurs. De faglige færdigheder er senere styrket med uddannelsen til skibsfører på Marstal Navigationsskole i 2013.

I dag kan Mark Ambech se tilbage på en karriere om bord på så forskellige fartøjer som en jack-up rig hos A2Sea, havforskningsskibet Dana og en håndfuld sejlskibe. Blandt dem er skoleskibs-fuldriggeren Georg Stage, barkentinen LOA, bramsejlsskonnerten Maja og fuldriggeren Christian Raddich fra Norge.

Sætter pris på fællesskabet

- En dag ringede David så og tilbød mig jobbet som skipper, siger Mark Ambech.

- Et sejlskib er for mig et sted, hvor man kan møde fantastiske mennesker, gode rollemodeller. Jeg sætter stor pris på det fællesskab, vi har om bord - og det, at vi er vores eget lille samfund med alle de udfordringer, det giver, siger Fyllas nye skipper.

På årets sejlplan står blandt andet Fyn Rundt, Limfjorden Rundt og lejrskoler. Fylla er ejet af tre øhavskommuner og har base på Det Gamle Værft i Ærøskøbing.

 

content-loader
content-loader
content-loader