Gå til hoved-indhold
Undervejs Svendborg-Marstal passerede den sydfynske færge-veteran Egeskov Langelandsbroen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis.Havne
Undervejs Svendborg-Marstal passerede den sydfynske færge-veteran Egeskov Langelandsbroen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis.

Nej til husbåd i Svendborg: M/f Egeskov sejlet til Marstal

Den godt 80 år gamle veteran-færge M/f Egeskov er sejlet fra Svendborg til Marstal, fordi ejeren af havnemesteren er blevet forbudt at overnatte i den.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Veteranfærgen Egeskov er bygget på Svendborg Værft i 1937. M/f Egeskov blev leveret til Sydfyenske Dampskibsselskabs rute Svendborg-Rudkøbing-Strynø-Marstal. Færgen har siden haft en lang og aktiv historie i Det Sydfynske Øhavs trafik, blandt andet på Skarø-Drejo og Søby-Mommark.

Vil tilbage til Svendborg

Efter oplægger-år som beboelsesfartøj i Marstal havn kom Egeskov til Svendborg for reparation i 2016. Nu er den historiske færge tilbage langs kaj i Marstal. Færgens ejer, navigatør Jacob Kjøller, ville ellers gerne være blevet ved Frederiksøen i Svendborg:

- Vi er af havnemesteren mundtligt blevet bedt om at fjerne færgen fra Frederiksøen. Anmodningen blev begrundet med, at vi lejlighedsvis anvender færgen til beboelse, lyder det fra Jacob Kjøller, der har landfast adresse i en lejebolig i Svendborg.

- Vi har nogle gange haft arbejdsweekend om bord og overnattet, men vi må ikke sove der. Det har vi fået at vide, fortæller Jacob Kjøller.

- Jeg synes, at færgen passer fint ind i miljøet dernede. Den er jo ovenikøbet bygget der. Befolkningen har også taget godt imod os, og vi spiller aktivt med i de kulturaktiviteter, der foregår på Frederiksøen. Fx havde vi lyspyntet Egeskov til lysfesten. Vi vil gerne tilbage til Svendborg, fastslår Jacob Kjøller overfor Koøjet, Fyns Amts Avis.

Politisk beslutning

Svendbog kommunes havnemester, Hans Søby, har en lidt anden version af historien:

- Jeg har ikke bedt Jacob om at forlade Frederiksøen, men for et halvt år siden sagt til ham, at han ikke må bo på færgen. Egeskov er et spændende skib for havnen, og den er velkommen her. Men hvis folk søger om at få lov til at placere en husbåd, så er den politiske beslutning, at det gives der ikke tilladelse til i Svendborg. Sådan er det også i dette tilfælde, forklarer Hans Søby, der gerne tager en dialog med Jacob Kjøller.

Egeskov kan sejle for egen maskinkraft og havde et ledsagefartøj med undervejs fra Svendborg til Marstal.

Få professionel sejler Nicolai Sehested med ombord til Palby Fyn Cup 2019

Når starten til Palby Fyn Cup 2019 går den 24. maj, får en heldig båd muligheden for at få VOR-sejler Nicolai Sehested med ombord i i alt fem timer, hvor han vil dele ud af gode råd og røverhistorier. Konkurrencen afholdes i anledning af 30 års jubilæet for kapsejladsen.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Ny ClubSwan 36 får C-foil system

Finske Swan præsenterer senere i år den nyeste båd fra værftet, en ClubSwan 36. Båden, som er en high-performance kapsejladsbåd, bliver beskrevet som en forvokset jolle med ovalt skrog og justerbar mast.

Links til andre sites