Gå til hoved-indhold
Det bliver dækning med helikoptere, droner og SAP Analytics/Sailtracks, 3D-animationer og kameraer ombord på bådene. Foto: Mogens HansenKapsejlads
Det bliver dækning med helikoptere, droner og SAP Analytics/Sailtracks, 3D-animationer og kameraer ombord på bådene. Foto: Mogens Hansen

TV-dækning på plads ved olympisk VM i Aarhus

Sunset+Vine bliver producent og distributør. Det forventes, at 50 lande vil modtage levende billeder. - Vi har sikret en kompetent samarbejdspartner, siger VM-chef Klaus Natorp.

Af Troels Lykke |

Organisationen bag VM i sejlsport 2018 har indgået aftale med det globale produktions- og distributionsselskab Sunset+Vine om at producere og distribuere TV-dækningen af næste års VM i Aarhus. Det er forventet, at TV-produktionen bliver distribueret til op mod 50 lande.

Sunset+Vine kommer til at producere og distribuere syv dages live-dækning af kvalifikationsserien online [2-8 August], plus fire dages live tv-dækning af hver af de 10 medaljesejladser [9-12 August].

Højdepunkter fra dagen

Hver dag efter medajlesejladserne producerer de derudover en udsendelse med højdepunkter fra dagen.

Disse programmer distribueres internationalt til både TV-stationer og digitale medier over hele verden. Sidst men ikke mindst leverer og distribuerer Sunset+Vine alle nyheder fra VM i Sejlsport til digitale medier og TV.

Andrew Preece, Executive Director hos Sunset+Vine, udtaler i en pressemeddelelse:

“Vi er beærede over, at World Sailing betror Sunset+Vine at blive deres produktions- og distributionspartner for deres Olympiske bådklasser for tredje gang i træk. I løbet af de fire år, som sejlsportens cyklus strækker sig over, er VM det største event for de Olympiske klasser. Derfor er det en vigtig begivenhed for TV-stationer, som får hjælp til at planlægge deres dækning og til at identificere sine medaljehåb frem mod OL i Tokyo."

Helikopter og droner

Han fortæller videre:

"Det er vores opgave at levere den bedst mulige dækning ved hjælp af helikoptere, droner og, i samarbejde med SAP Analytics/Sailtracks, 3D-animationer og kameraer ombord på bådene. Tilsammen vil denne tilgang hjælpe med at opbygge profilerne for de atleter, der klarer sig godt i Aarhus og give dem omtale i deres hjemlande frem mod de Olympiske Lege.” 

VM-Chef Klaus Natorp glæder sig også over samarbejdet:

“Med Sunset+Vine har vi sikret en meget erfaren og yderst kompetent samarbejdspartner på området. Deres samarbejde med SAP Analytics/Sailtracks ser vi som en yderligere gevinst for TV-dækningen af VM. Vi ser frem til at få eventen, Aarhus og Danmark præsenteret for verden på professionel vis med flotte billeder.”

content-loader
content-loader
content-loader