minbaad.dk
søndag 27. maj

DIF vil have alsidig tv-dækning - mere sejlsport på vej?

Politikerne skal fokusere på en bred sportsdækning i medieforliget, mener DIF. Med medaljer og unikke personligheder kan det (måske) bane vejen for mere sejlsport i tv.

Kort Nyt | 28-01-2018 12:04 | Af  Sara Sulkjær

Et OL-guld i herrehåndbold og en overraskende førsteplads til Pernille Blume i det olympiske bassin i Rio. Begivenheder, der vækker nationalfølelsen til live og skaber en samhørighed blandt danskerne. 

Netop derfor, påpeger direktør for Danmarks Idrætsforbund (DIF), Morten Mølholm Hansen, er det vigtigt, at sportsdækningen får en væsentlig rolle, når det kommende medieforlig skal udarbejdes. 

Danskerne vil se forskelige sportsgrene

Og det er ikke kun fodbold, Mølholm Hansen og resten af DIF-staben vil have på tv-skærmen, forklarer formanden i et debatindlæg:

- Vi mener, at det skal være en public service-forpligtelse at lave en alsidig dækning af dansk sport, og at det skal fremgå af medieforligets tekst. Med ordet alsidig mener vi en bred dækning af idrætsbegivenheder fra mange forskellige idrætter, skriver han. 

En tredjedel af danskerne er mere end enige. I en undersøgelse lavet af Radius for DIF fremgår det, at 68 % af danskerne end ikke har fodbold på deres top-3, men i stedet foretrækker andre sportsgrene. Særligt stolte bliver de, når danskerne kan hænge medaljer om halsen.

Sejlsporten har medaljer

Det er her, at sejlsporten, selvom DIF-formanden selv behørigt undgår at nævne konkrete idrætsgrene, kommer ind i billedet. I september kunne 49erFX-pigerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen rejse hjem fra Portugal med en VM-guldmedalje i kufferten.

Blot én måned senere sejlede Anne-Marie Rindom en EM-sølvmedalje hjem til Danmark - kun ét point fra guldet. Mere spændende bliver det ikke. 

Sejlsporten har meget. Den har medaljer, unikke personligheder og action. Den kan producere flotte billeder med høj intensitet. Se bare videoen øverst i artiklen fra det aktuelle World Cup-stævne i Miami. Er det mon det kommende medieforlig, der skal åbne tv-stationernes øjne for det? 

Sejre gør danskerne stolte, mener DIF. Her har Jena og Katja netop vundet VM. Foto: Arkivfoto

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET