Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Warrer vandt i Helsinki fornylig.

M32 i Aarhus - to danske både er med

M32 Series Scandinavia besøger Aarhus på torsdag. Kan Jonas Warrer vinde på hjemmebane. Han har tidligere vundet serien to gange. Michael Hestbæk deltager også med hold

Af Troels Lykke |

M32 Series Scandinavia: kapsejladsseriens spektakulære katamaraner kommer til at stjæle billedet, når de top-tunede kulfiber både slår bro mellem vand og by ved Aarhus Festuge 2017 og således deltager i fejringen af Aarhus som Europæiske Kulturhovedstad.  

Det fortæller Sailing Aarhus, der er med til at arrangere stævnet, der starter på torsdag.  

M32 kapsejladserne sejles på havnebassinet ud for den ny-indviede Havneplads ved DOKK1 med start og måltagning direkte foran publikum.

Denne korte og enkelte opvisningsform er nem at følge for publikum, og det er en nervepirrende oplevelse at følge de spektakulære M32 katamaraners sejlads så tæt på kajkanten med hæsblæsende fart.

Aarhus bliver fjerde stop i kapsejladsserien, som tæller i alt fem afdelinger, og som skipper for eet af de to danske hold finder vi ingen andre end den lokale sejlsportsstjerne, OL guldmedaljevinder, Jonas Warrer. 

Jonas og hans Wallén Racing Team begyndte karrieren i M32 katamaranen med stil, da de snuppede sejren ved åbningen af serien i Göteborg tidligere i år.

Efter at have kæmpet med optimering af start-teknikken under seriens anden afdeling i Risør i Norge, ankom Warrer til tredje afdeling i Helsinki med fuld smæk på alle cylindere og førte kapsejladsen fra start til slut.

Nu håber Aarhus-holdet på at kunne styrke deres førerposition i den samlede stilling ved den kommende afdeling i hjembyen foran venner, familie og lokale fans og med en sejr på hjemmebane står han godt til at kunne vinde hele serien. Sidste afdeling sejles i Stockholm i september.

Warrer: M32 er sjove at se på

Med udsigt til en kamp på hjemmebane i denne M32 Series Scandinavia, udtaler Jonas;

”Jeg ser frem til at mærke opbakning fra mine børn, venner, familie og lokale kendere, som kommer ned for at opleve den underholdende og spektakulære kapsejlads og for at heppe på os. M32 katamaranerne er virkelig cool og hurtige både, og de sejler så tæt på, at publikum næsten kan røre dem. Og sejlerne, som hører til nogle af de absolut bedste, giver den alt, de har.” 

Da Jonas får spørgsmålet om, hvorfor Aarhusianerne bør møde op for at heppe på den lokale helt, falder svaret prompte;

”Fordi vi, ud over at vinde, leverer førsteklasses underholdning.”

Selvsikre udtalelser, men det danske hold har bestemt levet op til deres ord indtil videre i denne sæson – både inde såvel som uden for banen. 

Hestbæk er klar

En anden dansk skipper, som gør comeback ved Aarhus afdelingen af M32 Series Scandinavia, er Michael Hestbæk, hvis team sidste sejlede 2015, og dette års afdeling i Aarhus markerer den olympiske sejlers officielle tilbagevenden til M32-klassen.

De to danske teams vil konkurrere om, hvem der skal blive publikums favorithold og slutte weekendens sejladser på toppen af podiet.

Et af målene med M32 Series Scandinavia er at afholde kapsejlads på snævre arealer, og banen i indre havn ud for Dokk1 og Havnepladsen i Aarhus vil helt sikkert udfordre både sejlere og kapsejladsledelsen til det yderste.

Det bliver den snævreste bane i hele serien, hvilket åbner op for flere sejladser og dermed også for flere dramatiske manøvrer med M32 katamaranerne, og det er ofte der, kapsejladserne afgøres. Banen er ca. 400 meter lang og ideel til denne form for opvisnings-sejlads.

Fire points forskel

Blot fire point adskiller de tre førende teams forud for denne næstsidste afdeling af 2017 M32 Series Scandinavia.

Samtlige teams ønsker at placere sig bedst muligt inden finalen i Stockholm senere i september, og publikum kan forvente intet mindre end tæt og benhård kamp på vandet mellem de rivaliserende teams.  

Eventen bliver dækket med billeder, video og live streaming fra kapsejladserne på m32world.com/scandinavia og på M32 Series’ facebookside.

Hold derfor øje med alle detaljer og stillinger fra kapsejladserne under Aarhus-afdelingen som afvikles i perioden fra den torsdag, den 31. august til lørdag, den 2. september.

Gratis adgang

Der er gratis adgang fra middagstid og der bydes på underholdning samt mulighed for køb af mad og drikke. 

Eventen byder ikke blot på sejlads. Den CFA Sports sponsorerede event afholder også After Sail Party med bar og live musik såvel som daglige præmieoverrækkelser for vinderholdene.

Så sæt kryds i kalenderen og kurs mod havnefronten ved Dokk1 for den bedste udsigt til årets kapsejlads og samvær nogle af verdens bedste sejlere.

M32 Series Scandinavia arrangeres af Sailing Aarhus i samarbejde med CFA Sports, Kaløvig Bådelaug og med støtte fra blandt andre Aarhus Kommune, Aarhus Havn og DOKK1.

M32 Series Scandinavia pointtavle (før Aarhus-eventens afvikling) 

1. Wallén Racing (Jonas Warrer, DEN) - 33 point 

2. GAC Pindar (Ian Williams, GBR) - 32 point 

3. Flux Team (Johnie Berntsson, SWE) - 30 point 

4. Essiq Racing Team (Nicklas Dackhammar, SWE) - 27 point

5. Neptune Racing (Sam Gilmour, AUS) – 14 point 

6. ChinaOne Ningbo (Phil Robertson, NZL) – 11 point 

7. Section 16 (Richard Davies, SUI) – 8 point 

8. Sailing Team NL (Pieter-Jan Postma, NED) - 8 point

content-loader
content-loader
content-loader