Gå til hoved-indhold
Jonas Warrer, th., og mandskab efter VM-sølv. En svensker om bord fik efter VM-sølv hyre på profholdet Williams. PrivatfotoKapsejlads
Jonas Warrer, th., og mandskab efter VM-sølv. En svensker om bord fik efter VM-sølv hyre på profholdet Williams. Finnjolle-sejler Mads Bendix i rød jakke. Privatfoto

M32: Efter kun otte måneder tog Warrer VM-sølv

OL-model med træning virker. For kun få måneder skulle OL-sejler i 49er, Jonas Warrer bruge på at sejle sig i verdenseliten i prof-klassen M32 i Marstrand. Interview.

Af Troels Lykke |

Nu har Jonas Warrer og holdet vundet VM-sølv i M32 i Marstrand i Sverige. Og for en måned siden vandt amatør-holdet et stævne i Göteborg, i et lille eksklusivt felt, hvor tidligere og regerende verdensmestre var med.

Denne gang var samme skrappe sejlere med, plus tretten andre dygtige, internationale hold, da der blev sejlet VM i den semifoilende katamaran M32.

Her viste Jonas Warrer og den anden Aarhus-sejler fra Finnjollen Mads Bendix, der kører taktik med Warrer, at man godt kan regne med holdet, der også tæller brødrene Hans Christian Rosendahl og Lars-Peter Rosendahl samt Holger Tidemand.

Købte M32

I november købte Jonas Warrer en kostbar M32 til 1,7 mio. kroner og det ser ud til at kunne betale sig.

For i M32-klassen kan man blive opdaget af de dyrere hold, hvor gasterne kan få 7.500 kroner om dagen for at sejle med.

Se sejlads fra 3. dagen

Noget som f.eks. gasterne får på den britiske båd, hvor den femdobbelte verdensmester Ian Williams styrer.

Han havde til VM i Marstrand hyret en America’s Cup-sejler Kyle Langford, plus tre andre prof-gaster,  mens alle var amatører på Jonas Warrers båd, der dog havde fået økonomi til at deltage ved VM, efter at en restaurant i Tuborg Havn, Address, slog til som sponsor.

Taktisk game somi 49er

Lige nu lever Warrer OL-guldvinderen fra 2008, af at træne i 49eren, som han blev nummer fire i til OL i Rio.

Nu har han for alvor fået blod på tanden i M32. Det sker efter at han som OL-sejlere gør det, trænet voldsomt meget ud for Kaløvig. Jonas Warrer bruger den olympiske model og det virker, for mandskabet sejler stærkt.

- Vi har lagt en del timer i M32eren og det er nu de små ting som virker. Vi har en god fornemmelse med båden nu. Jeg kan overføre det taktiske game fra 49eren til M32eren, hvor det handler om at gøre tingene simple og ikke vende 117 gange på et opkryds. Vi gjorde det faktisk så godt at en af mine gaster blev hyret til at sejle af Ian Williams for 600 euro om dagen i næste stævne i Risør, hvor vi også sejler med her i juli, forklarer den 38-årige familiefar til Aarhus Stiftstidende og minbaad.dk, mens han kører mod Kiel for at træne danske OL-sejlere i 49er.

VM blev vundet af kiwien Phil Robertson og mandskab, viser resultatlisten

Jonas Warrer lavede tre tyvstarter ved VM. Den ene tyvstart var dog en fejl, erkendte baneleder, der efterfølgende indrømmede fejlen overfor Warrer, der dog sejlede sig fra en 15. til 5. plads op i den sejlads. Når man tyvstarter i M32 skal man blot sejle bagerst i feltet lige efter tyvstarten og er altså stadig med i sejladsen.

 

content-loader
content-loader
content-loader