Gå til hoved-indhold
Dyre ansvarsforsikringer med objektivt ansvar på alle speedbåde ville ikke have forhindret eller begrænset tragedie i København, hvor to kvinder blev dræbt af vandscooter-sejler, mener Duelighedsklubben.Kort Nyt
Dyre ansvarsforsikringer med objektivt ansvar på alle speedbåde ville ikke have forhindret eller begrænset tragedie i København, hvor to kvinder blev dræbt af vandscooter-sejler, mener Duelighedsklubben.

Er dyre speedbådsforsikringer kollektiv afstraffelse?

Benjamin Kristensen fra Duelighedsklubben tager ordet. Dansk Sejlunion og Dansk Tursejerforening mødes med undren.

Af Troels Lykke |

Hej læsere af motorbaadsnyt.dk og minbaad.dk,

Det undrer mig, at de to store fritidssejlerorganisationer Dansk Sejlunion og Danske Tursejlere hyler op i en samlet protest imod statsafgiften på lystbåde, men tilsyneladende ikke protesterer det mindste imod, at ansvarsforsikringen på alle speedbåde antageligt tredobles?

Personligt er jeg tilhænger af, at enhver der sejler for motor skal have en almindelig ansvarsforsikring, men kravet om objektivt ansvar, som gør forsikringerne vanvittigt dyre for en særlig gruppe fritidssejlere, er tilsyneladende ren populisme.

Loven om tvungen ansvarsforsikring med objektivt ansvar er i mine øjne en kollektiv afstraffelse af en stor gruppe fritidssejlere, under henvisning til en vandscooterulykke forårsaget af et enkelt individs ansvarsløse adfærd.

Dyre ansvarsforsikringer med objektivt ansvar på alle speedbåde ville ikke have forhindret eller begrænset denne tragedie, så begrundelsen for lovgivningen er helt åbenlys tåbelig.

Kan det mon være, at de store fritidssejlerorganisationer ser en mulighed for større provisionsindtjeninger på deres salg af forsikringer, og derfor øjensynligt undlader at stå på mål for os fritidssejlere i denne sag?

De bedste sejlerhilsner,

Benjamin Kristensen,

Bestyrelsesformand for Duelighedsklubben.

content-loader
content-loader
content-loader