minbaad.dk
tirsdag 22. maj

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen er forsvarende europamestre fra 2016. Arkivfoto

Jena og Katja i flot comeback - fører EM

49erFX-sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen vandt to sejladser og ligger helt i front efter førstedagen ved EM, der sejles i Kiel. Også Ida og Marie imponerer.

Kapsejlads | 30-07-2017 17:45 | Af  Sara Sulkjær

To danske 49erFX-besætninger gjorde søndag internationalt comeback efter lange pauser - begge med overvældende succes, skriver Dansk Sejlunion

OL-bronzevinderne fra Rio, Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, hentede således to førstepladser og en tredjeplads i deres kvalifikationsgruppe på førstedagen af klassens EM i Kiel.

Resultater, der skal ses i lyset af, at det var Jena og Katjas første starter siden Medal Race ved OL i Rio i august 2016. Med de tre topplaceringer indtager de en samlet førsteplads efter åbningsdagen.

Yderligere danske comback-sejre 

Et lige så imponerende comeback præsterede Ida Marie Baad og Marie Thusgaard. De tidligere dobbelte europamestre fra 2013 og 2014 har holdt pause siden begyndelsen af 2016 – efter de missede den danske OL-udtagelse i klassen.

Nu er de tilbage, og de åbnede EM med en tiendeplads i første sejlads, hvorefter de vandt de to næste sejladser i deres gruppe. Det rækker til en samlet syvendeplads efter åbningsdagen.

- I første sejlads laver vi nogle dumme taktiske beslutninger og ender på en 10. plads. Men vi regner banen ud og vinder de to efterfølgende sejladser. Det var en lækker følelse, skriver pigerne på deres Facebookside

De 65 startende 49erFX’ere er de første dage delt i tre kvalifikationsgrupper. Senere på ugen bliver de bedst placerede samlet i et guldfelt, der skal afgøre de endelige topplaceringer.   

Nacra indleder EM mandag

Også Nacra 17-klassen sejler EM ved samme stævne i Kiel. Det bliver det første internationale stævne for de nye fuldt foilende Nacra’er, som for kort tid siden blev bekræftet som olympisk båd ved legene i Tokyo 2020.

Nacra-klassens EM indledes mandag. Her er der yderligere et dansk comeback – den danske OL-besætning, Allan Nørregaard og Anette Viborg, er til start for første gang siden Rio.

Derudover knytter de danske forhåbninger sig til Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck, der i år har hentet podieplaceringer ved to af sæsonens topstævner.  

Få overblikket over de danske både til EM her: 

49erFX: 

1. Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen

7. Ida Marie Baad og Marie Thusgaard

18. Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby

31. Johanne Schmidt og Andrea Schmidt

46. Katrine Bendix og Line Just

61. Lærke Ilsøe og Pernilla Lindnér

49er: 

35. Mads Emil Lübeck 

57. Klaes Meier-Andersen og Carl Emil Nielsen

70. Joakim Salskov-Iversen og Markus Oliver Nielsen

72. Michael Hansen og Mathias Sletten

74. Frederik Rask og Marcus Bay

75. Frederik Jusk og Jakob Precht

Nacra 17 Foil (starter mandag): 

Allan Nørregaard og Anette Viborg

Lin Cenholt og CP Lübeck

Nacra 17 C-board (den 'gamle' Nacra, starter mandag):

Anne-Line Thomsen og Jakob Faarvang

Jordi Booth og Jesper Vogelius

Calle Sørensen og Daniel Bjørnholt

Følg EM i Nacra-klassen her og 49er samt 49erFX-klassen her

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET