minbaad.dk
søndag 22. april

Sejlerduoen har tidligere vundet flere EM- og VM-medaljer. Arkivfoto

Baad og Thusgaard sejler igen - vil vinde guld i Tokyo

49erFX-sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er på vandet igen efter 16 måneders pause fra elitesejlads. De vil tilbage i verdenstoppen.

Kapsejlads | 04-07-2017 14:59 | Af  Sara Sulkjær

Med nøgleordene nysgerrighed, læring og kampgejst gør sejlerpigerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard atter deres indtog på den internationale sejlscene, hvor de drømmer om guld til de olympiske lege i Tokyo i år 2020.

Mere struktureret

Sejlerparret har ellers holdt pause fra elitesejladsen siden marts 2016, hvor de tabte udtagelsen til OL i Rio til Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen, der senere vandt bronze til legene. 

Nu, 16 måneder senere, vender Baad og Thusgaard dog topmotiverede tilbage med håbet om at udvikle sig yderligere med fokus på nysgerrighed og udvikling samt flere strukturerede evalueringer af grej, trim, taktik og lignende. 

- Når man investerer alt i sin sport udvikler man sig personligt. Vi har lært meget om samarbejde, om modstand, og om at præstere når det gælder. Men vi ved, at vi har meget at lære endnu, understreger sejlerne på deres hjemmeside

Mindre studie, mere sejlads

Ambitionerne er da også høje hos pigerne, der vil blande sig i verdenstoppen ved såvel World Cups som EM, VM og OL. Dermed bliver der også fremadrettet mindre tid til studierne på Aarhus Universitet i takt med, at det kommende OL i Tokyo rykker nærmere.

- Det er ikke nok for os at sidde stille på en stol og læse i bøger. Derfor bliver det fedt de kommende tre år at kombinere studier med sejlads. Studierne bliver fra nu af stille og roligt transformeret om til fuld tid på vandet, forklarer Baad og Thusgaard. 

Med seks andre besætninger deltager sejlerduoen i denne uge i den første træningscamp for 49erFX-sejlerne.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET