Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses Jena Mai Hansen på fordækket af Vestas 11th Hour Racing før holdet sejlede fra Portugal til Newport i USA, hvor holdet har base.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Jena Mai Hansen gast på Vestas 11th Hour Racing

Efter ny test over Atlanterhavet skal OL-bronzevinder i 49erFX jorden rundt på Vestas 11th Hour i Volvo Ocean Race. Hun satser dog stadig på OL-guld i Tokyo. Se nu video med Jena.

Af Troels Lykke |

Jena Mai Hansen og gasten Katja Salskov-Iversen, der for tiden træner i Aarhus, skriver i dag på facebook, hvor også Volvo Ocean Race organisationen har sendt pressemeddelelse ud for Vestas 11th Hour Racing.

Her fremgår det at britiske Hannah Diamond også indgår som den anden kvinde om bord hos skipper Charlie Enright.

- Vi er i fuld gang med vores 49erFX kampagne, hvor vores mål er OL guld i Tokyo 2020.

Samtidig skal Jena sejle jorden rundt på Vestas 11th Hour Racing (til oktober, red.), som er en af de (foreløbig 7) både der deltager i Volvo Ocean Race. Det er en fantastisk mulighed, som vi skulle have til at passe ind med vores 49erFX satsning.

Først EM og VM i 49erFX - så Volvo Ocean Race

Hele sommeren giver vi den fuld gas, hvor målet er at skulle præstere til EM den 30/7, og så igen til VM den 28/8.

Efter VM tager Jena afsted på VOR65, som er de både der sejles Volvo Ocean Race i.

Vi har lavet en smart kalender, hvor der både er tid til 49erFX kampagnen og Volvo Ocean Race, og på den måde vil vi stadig gå efter vores mål, som er at vinde OL om tre år, skriver holdet i dag.

En rolle der vil passe Jena Mai Hansen vil være på rattet, da hun i forvejen har styret 49erFXeren til OL-bronze i Rio sidste år, men ellers er hun et ubeskrevet blad i havkapsejlads.

Har aldrig sejlet en hel nat før

I en pressemeddelelse fra Volvo Ocean Race fortæller Jena Mai Hansen om hendes første tur over Atlanterhavet.

- Det var faktisk min første hele nat på havet. Intimiderende men fantastisk oplevelse at styre en Volvo Ocean Race 65 midt på Atlanterhavet i mørke i 40 knobs vind. Det var uden tvivl en af de mest skøre ting jeg har gjort nogensinde. Jeg er sulten på mere og ser frem til at være del af et dygtigt internationalt hold. Bring it on, siger hun.

Jena flyttede tidligere i år til Aarhus for at satse på 49erFX, da der er VM næste år i Aarhus for samtlige OL-klasser til august.

Vestas så gerne dansker om bord

Volvo Ocean Race sejles fra oktober i år til juni 2018. Den danske sponsor Vestas forklarede tidligere i år til minbaad.dk, gennem deres direktør Anders Runevad, at man meget gerne så en dansker på Vestas 11th Hour Racing.

Det er sker nu med Jena Mai Hansen, der har sejlet båden til USA fra Europa og nu tilbage igen.

Martin Kirketerp, tidligere jordomsejler, deltog også på den første tur til USA, men skal tilsyneladende ikke med, selvom han deltog i test og før har deltaget i Volvo Ocean Race. 

Vestas 11th Hour Racing-holdet

•             Nick Dana; USA; Boat Captain

•             Hannah Diamond; UK; Crew

•             Charlie Enright; USA; Skipper

•             Simon Fisher; UK; Navigator

•             Jena Mai Hansen; DK; Crew

•             Phil Harmer; AUS; Crew

•             Tom Johnson; AUS; Crew

•             Damian Foxall; IRE; Crew

•             Tony Mutter; NZL; Crew

•             Mark Towill; USA; Team Director

Jena Mai Hansen, tv. og Katja Salskov-Iversen går efter guld i Tokyo efter at rorsmanden har sejlet 45.000 sømil. Foto: World Sailing

content-loader
content-loader
content-loader