Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jena Mai Hansen, tv. synes, at de sammen har opnået det, de kunne. De har vundet VM og EM og bronzemedalje ved OL. Foto: Troels Lykke

Jena sov ikke i to dage før hun brød med Katja i OL-49erFX

I et par dage har Jena Mai Hansen ikke sovet, for hun ved, at Katja Salskov-Iversen bliver ked af det, når hun får beskeden, sådan skriver JP i en længere artikel.

Af Troels Lykke |

Jena Mai Hansen, 29 år, sidder i en bil på vej sydpå. Målet er Frankrig og en færge til Irland. Ved sin side har hun Ryan Seaton.

De er kærester, han er 30 år, fra Nordirland, og han drømmer om at kvalificere sig til OL i Tokyo i 2020 i 49er-jollen, sådan skriver JP i en længere artikel.

De har haft travlt med at pakke det hele hjemme i Aarhus, så de kan komme af sted, inden folk får fri fra arbejde. Med på slæb har de Ryan Seatons 49er-jolle. Lige nu er de nået til Sønderjylland.

Indtil for nylig var OL-deltagelse også et af Jena Mai Hansens erklærede mål. Men i weekenden tog hun mod til sig og ringede op.

Til Katja Salskov-Iversen. I syv år har de to kvinder sejlet sammen i 49erFX-jollen. I de første år fungerede det ikke, jo, sammen havde de det fint, men på vandet manglede det sidste.

Så smed de endnu mere over bord. Skar ind. Begyndte at træne seks gange om ugen i stedet for fire gange, gik i styrkelokalet dagligt.

Jena Mai Hansen solgte sin lejlighed i København og flyttede hjem til sine forældre som 25-årig. For at spare penge, der kunne kanaliseres over i deres fælles drøm: OL i Rio i 2016.

To dage uden søvn

Det hårde slid gav resultat. De to danskere vandt bronzemedalje ved OL, og så ventede de næste store mål; OL i Tokyo i 2020, og undervejs afstikkere til VM- og EM-stævner, regattaer, træningslejre i Sydeuropa eller i andre verdensdele om vinteren.

Der er to år til OL i Japans hovedstad, da Jena Mai Hansen tager mobilen, trykker på Facetime, så hun og Katja Salskov-Iversen kan se hinanden, når de snakker sammen.

I et par dage har Jena Mai Hansen ikke sovet, for hun ved, at Katja Salskov-Iversen bliver ked af det, når hun får beskeden.

Hun har tidligere konfronteret Katja Salskov-Iversen med tvivlen. Og i et års tid er Jena Mai Hansen forhindret i at træne så intensivt som tidligere sammen med makkeren, da hun er med i Volvo Ocean Race.

Jena Mai Hansen er usikker på, om hun kan holde motivationen kørende i endnu to år. Det havde været nemmere, hvis de var uvenner, men Jena Mai Hansen holder så meget af makkeren.

Jena og Katja var yderst tæt på at få guld ved OL i Rio. Istedet fik de bronze. Foto: World Sailing

Svært at få det sagt til Katja

Jena Mai Hansen har svært ved det. At få sagt til Katja Salskov-Iversen, at hun er nødt til at hoppe ud af båden halvvejs til OL, skriver avisen længere nede i artiklen.

Hun kan mærke, at sejlsport stadig fylder meget i hendes liv. Hun elsker det, men hun har ikke hjertet 100 procent med i det længere.

Og så vil det ikke være retfærdigt at fortsætte. Og hun ved, at det vil gøre ondt på veninden, for knuser hun nu hendes drømme?

Katja Salskov-Iversen bliver ked af det, da hun finder ud af, at de to ikke skal opleve endnu et OL. Men hun er parat til at kaste sig ud i et andet projekt, når hun har sundet sig.

Læs hele artiklen her

Kilde. jp.dk

content-loader
content-loader
content-loader