Gå til hoved-indhold
Nummer tre i Mellem Klasse, Elsa Margrethe fra Kolding og svenske Valkyrien i Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe på etapen Faaborg-Svendborg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts AvisKapsejlads
Nummer tre i Mellem Klasse, Elsa Margrethe fra Kolding og svenske Valkyrien i Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe på etapen Faaborg-Svendborg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Tusinder så bevaringsværdige skibe sejle Fyn Rundt

Mange nysgerrige fandt vej til de seks anløbsbyer. Her oplevede de sejlskibene langs kajen og på vej ind og ud af havnene.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Nyborg, Kerteminde, Middelfart, Assens, Faaborg og Svendborg ...

Tusinder i Fyn Rundt-sejladsens seks anløbsbyer oplevede sejlskibene langs kaj og på vej ind og ud af de fynske kystby-havne.

Afgørende ben

FAA.dk sejlede med om bord på etapen Faaborg-Svendborg og viser i en serie billeder af skibene tæt på og for fulde sejl. Se serien her

Etapen fra Faaborg Fjord og østover mod Svendborgsund var den sidste og for nogle skibe afgørende dyst mod klassens konkurrenter.

Inden sejladsen oplyste dommer Søren Vestergaard, Marstal på skippermødet i Faaborg, at udsigten bød på regn og vind fra vestlig retning, 8-10 meter i sekundet. Sidst på etapen brød solen igennem.

500 sejlere

I alt knap 40 skibe med omkring 500 medsejlere fra Danmark, Tyskland og Sverige kæmpede i de fem klasser. Kravet til Fyn Rundt-sejlskibene er bl. a., at de skal være bevaringsværdige.

Kilde: Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader