Gå til hoved-indhold
Selv spilerne har svært ved at fange nok vind i One Star Challenge. Foto: Andreas Igel / One Star ChallengeKapsejlads
Selv spilerne har svært ved at fange nok vind i One Star Challenge. Foto: Andreas Igel / One Star Challenge

11 både tilbage i One Star Challenge - Sven Møller i front i svag vind

Feltet er voldsomt indsnævret i solosejladsen efter perioder med nærmest vindstille. Sven Møller ligger lige nu foran broderen Jan Møller, der har sejlet godt i sin noget tungere båd.

Af Sara Sulkjær |

De 54 deltagende både er halveret flere gange i One Star Challenge, hvor vinden fortsat ikke for alvor har gjort sin indtog. Lørdag aften kæmper kun 11 både fortsat for at nå tidsgrænsen søndag kl. 12.00 i Køge. 

- De har et over et halvt døgn tilbage, så jeg tror nok, at det skal nå det - også selvom vejrudsigten ikke ser alt for positiv ud. De små vindtryk bliver afgørende, forklarer Per Dragelund, der sammen med Morten Thomsen står bag sejladsen. 

Tung båd koster for Jan Møller

Allerede kl. 21.00 forventes den første båd at krydse mållinjen. Det er Seascape 27-sejler Sven Møller, der i sin lette båd har haft en klar fordel overfor konkurrenterne. 

Lykkes det Sven Møller at nå linjen som den første, er det ikke blot de andre deltagere, der må se sig slået af den hurtige sejler.

Også bror og jordomsejler Jan Møller, der har været udfordret i sin noget tungere Aphrodite 101, må se sig overvundet i den interne familiedyst. 

- Jeg tror, at Sven løber med den i sin lette båd. I morges lå de faktisk relativt tæt sammen. Jan har ellers virkelig haft drev i den. Han sejler klogt og dygtigt i den lette vind, fortæller Dragelund om familiedysten.  

Forhåndsfavorit er udgået 

Blandt de sejlere, der allerede i går kastede håndklædet i ringen og startede motoren, er forhåndsfavoritten Per Cederberg. 

Sejleren tabte tålmodigheden ved Stevns Klint, da det stod klart, at hans tidsplan i sidste ende ikke kunne hænge sammen: 

- Men han har fortalt, at han ikke bryder sig om at give op på den måde og derfor kommer igen næste år, forklarer Per Dragelund. 

Også arrangøren selv, der deltog i sin L23, har ufrivilligt vendt stævnen mod Køge før tid. Et fald i cockpittet fredag og efterfølgende kraftige knæsmerter tvang sejleren til at droppe sin deltagelse:  

- Det gør sindssygt ondt lige nu, knæet er voldsomt hævet. Lægerne siger, at der ikke er gået noget i stykker, men den er hård at sluge. Vi har arbejdet og glædet os til det i et år, fortæller en ærgerlig Dragelund, der selv fik listet sin L23 tilbage til Køge. 

Banner rammer drivtømmer

Her ligger også Niels Johnsons Banner 41 ’Blå Fritid’. En båd, der var forudset en stor rolle på Big Boat-ruten, men som i nat ramte drivtømmer i Faxe Bugt og derfor humpede tilbage til starthavnen med et ødelagt ror. 

I stedet lå en let, svensk Elan 350 lang tid i spidsen lørdag, men også denne har - sammen med alle de øvrige store både - valgt at trække sig fra sejladsen. 

Følg de sidste sejlere på Keep Sailing her, hvor deltagerne også selv uploader billeder fra sejladsen. 


Forhåndsfavoritten Per Cederberg ses her i sin Seascape 24. Foto: Andreas Igel / One Star Challenge


Der er rig mulighed for spilersejlads i den lette vind. Foto: Andreas Igel / One Star Challenge


Elan 350'eren lå længe i front på Big Boat-ruten. Foto: Andreas Igel / One Star Challenge

content-loader
content-loader
content-loader