Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vi kan desværre ikke vise foto fra sejladsen i år, da vi ikke har fået et et fotolink fra Skælskør Amatør Sejlklub endnu. Arkivfoto

103 sejladser sejlet i Harboe Cup 2018 i op til 10 m/sek.

433 sejlere havde fundet vej til Skælskør hvor både Fjord, Nor og vandet ud for Kobæk Strand var fuld af dygtige sejlere ved dette års Harboe Cup.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Harboe Cup er traditionelt årets store afdansningsbal for jollesejlere. Ikke mindre end 381 joller og 433 sejlere fordelt i 13 klasser gennemførte i alt 103 sejladser under weekendens stævne omkring Skælskør.

Søsætning var inden udfordring

I år havde metrologerne ændret vejrudsigterne en del gange op til stævnet, men vejret viste sig dog fra sin bedste side med 4-7 m/s fra vest om lørdagen og cirka 10 m/s fra sydvest om søndagen.

For sejlerne i klasserne optimist A, Laser, Europajolle, Hobie 16 Spi og 29'er er det ofte en udfordring at søsætte båden fra Kobæk Strand.

- I år viste det sig dog ikke at være den værste udfordring, da sydvest ikke er den værste retning, forklarer Claus Møller Christensen fra Skælskør Amatør-sejlklub.

Tilskuere så på fra land

Optimist A var weekendens største felt med 83 deltagere og Tera Pro var weekendens mindste med seks deltagere.

- Tera Pro klassen er endnu ikke så stor i Danmark, men i begge Tera klasser var der også svensk deltagelse, forklarer Claus Møller Christensen.

I alt 44 RS joller havde fundet vej til Skælskør. De sejlede alle på Skælskør Nor, hvor tilskuernes muligheder for at følge sejladserne fra land er rigtig gode.

Det samme er gældende på Skælskør Fjord. Her dystede 102 optimist B og C sejlere, og selvom optimist C kom lidt senere igang søndag på grund af en udsættelse fra land, fik de sejlet seks sejladser. Opti B fik sejlet ni sejladser.

Velfungerende stævne med dygtige sejlere

- Vi var næsten forskånet for protester. Mens de sidste resultater blev beregnet, nød deltagere de traditionelle pølser, brød og de gode lokale produkter fra Harboes Bryggeri, fortæller Claus Møller Christensen og fortsætter.

- Som arrangør har det været et rigtigt velfungerende stævne, med rigtig mange glade og dygtige unge sejlere. Vi afholdt lørdag aften den årlige lodtrækning, hvor præmier fra nogle af de mange sponsorere blev udloddet blandt de rettidigt tilmeldte, fortæller han.

I 2019 gennemføres Harboe Cup den 28.-29. september, og resultater fra dette års Harboe Cup kan findes her.

content-loader
content-loader
content-loader