Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fra venstre Nathalie Klug, Nanna Nørgaard, Magnus Heegaard, Konrad Amstrup, træner Martin Aamann og Nicklas Holt. Foto: Jesper Heegaard.

Opti sejlere fra Egå vinder hold DM for første gang i 30 år

Egå Sejlklub vinder hold DM i optimist efter spændende weekend hvor tålmodigheden kom på prøve på grund af manglende vind, så taktik og manøvre var i fuldt fokus. Nu med video.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I weekenden blev der afholdt Danmarksmesterskaberne for optimist holdsejlads i Faaborg. Efter tætte sejladser vandt Egå Sejlklub guldet foran Hellerup Sejlklub.

Tålmodigheden kom på prøve

Lørdag startede med vindstille hvorfor der var udsættelse på land, men både baneleder og sejlere var alle indstillet på at være klar ligeså snart der kom vind. En svag vind fyldte langsomt men stabilt Faaborg Fjord hvorefter sejlere og baneleder var klar.

Baneleder Martin Frislev og resten af baneteamet sørgede for, at der hele tiden var to sejladser i gang på banen, og der blev gennemført godt 70 sejladser på to dage.

Vinden forsvandt dog igen, så sejlerne måtte væbne sig med tålmodighed på vandet under endnu en udsættelse, og det viste sig at være en klog beslutning. Således blev alle de lyse timer brugt på vandet så de fleste planlagte sejladser lørdag blev gennemført. Sejlerne kom på land lige inden mørket lagde sig over Faaborg.

Taktikken var vigtig

Søndag blev banelederen nødsaget til at rykke starten en halv time frem, således de sejladser der ikke kunne nås lørdag, kunne sejles inden holdene igen blev inddelt i nye puljer.

Vejret artede sig heldigvis perfekt med sol på Sydfyn og en svag til frisk vind, så alle sejlere kunne bruge vinden til denne form for sejlads hvor taktik og manøvre var i højsædet.

Spændende sejladser tæt på land

Der var flere utrolig spændende sejladser med måltagningen lige foran havnebadet i Faaborg. Interesserede tilskuere og forældre kunne følge med i sejladserne fra havnebadet og det endte med finalesejlads mellem Hellerup og Egå Sejlklub.

Finalen var bedst af tre sejladser, men Egå Sejlklub sørgede for at afslutte finalen med 2-0 og var dermed ny danmarksmester i holdsejlads. Holdet bestod af Nanna Schroll Nørgaard, Nathalie Klug, Konrad Amstrup, Nicklas Holt og Magnus Heegaard.

Bronze sejladsen blev sejlet mellem Sletten Bådeklub og Yachtklubben Furesøen, hvor Sletten trak sig sejrigt ud og derfor vandt bronze.

Første sejr i 30 år

- Egå Sejlklub har igennem de senere år haft en stærk optimist afdeling og blandet sig i den absolutte top af de individuelle mesterskaber, men klubben har ikke siden 1988 vundet det danske hold mesterskab, hvorfor det var ekstra stort for både sejlere og klubben, fortæller Jesper Heegaard og fortsætter

- En stor årsag til det flotte resultat var en målrettet træning med Egå Sejlklubs optimisttræner Martin Aamann Jessen, som i år nu har præsteret at vinde hold NM og hold DM som træner, afslutter han.

Sølv til Hellerup Sejlklub, guld til Egå Sejlklub og bronze til Sletten Bådeklub. Foto: Jesper Heegaard.

Vinderne af hold DM i optimist, Team Egå. Foto: Jesper Heegaard.

Der var god tid til at ligge en taktik i den manglende luft. Foto: Anders Lund.

Og så gik starten. Foto: Anders Lund.

Traditionen tro skal vinderne smides i vandet. Foto: Jesper Heegaard.

Podiepladserne blev fejret. Foto: Jesper Heegaard. Se video fra Kenneth Rungsted:

 

content-loader
content-loader
content-loader